Tovább terjeszkedik a Jack Daniel’s

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 07. 16. 11:06

Komoly terjeszkedésbe fogott a legendás amerikai whiskey-gyártó cég, a Jack Daniel’s. Nem csak a lepárlók és raktárak számát növelte a közelmúltban a vállalat, de új kádárüzemet is nyitott Lawrence megyében. A világhírű ital érlelésére szolgáló hordók gyártása július elején kezdődött meg az új üzemben, 200 embernek biztosítva ezzel munkalehetőséget.

400_hordo_naponta

A kádárműhely megépítésére a világszinten növekvő kereslet miatt volt szükség, és természetesen Jack bácsi hagyatékénak megfelelően a hordók gyártását is saját kézben tartják a whiskey készítői. A párlat egyedi ízének titka ugyanis a kristálytiszta forrásvíz mellett, az 53 gallonos, fehér tölgyből készült hordókban rejlik. Az ital jellegzetes borostyán színe és részben zamata is az égetett fehértölgy hordóknak köszönhető.

A jelenleg 200 család megélhetését biztosító új üzemben napi 400 hordót gyártanak, azonban a tervek szerint ez a szám már a közeljövőben igencsak megnövekedhet. A cég számításai szerint pár héten belül napi 700 frissen pörkölt hordó elkészítésére is alkalmas lehet a létesítmény. Ezzel is hozzájárulva a jelenleg 160 országban elérhető italmárka terjeszkedéséhez.

A Jack Daniel’s a mértékletes alkoholfogyasztás híve.

Kapcsolódó cikkeink