Tovább terjeszkedik a Jack Daniel’s
Komoly terjeszkedésbe fogott a legendás amerikai whiskey-gyártó cég, a Jack Daniel’s. Nem csak a lepárlók és raktárak számát növelte a közelmúltban a vállalat, de új kádárüzemet is nyitott Lawrence megyében. A világhírű ital érlelésére szolgáló hordók gyártása július elején kezdődött meg az új üzemben, 200 embernek biztosítva ezzel munkalehetőséget.
A kádárműhely megépítésére a világszinten növekvő kereslet miatt volt szükség, és természetesen Jack bácsi hagyatékénak megfelelően a hordók gyártását is saját kézben tartják a whiskey készítői. A párlat egyedi ízének titka ugyanis a kristálytiszta forrásvíz mellett, az 53 gallonos, fehér tölgyből készült hordókban rejlik. Az ital jellegzetes borostyán színe és részben zamata is az égetett fehértölgy hordóknak köszönhető.
A jelenleg 200 család megélhetését biztosító új üzemben napi 400 hordót gyártanak, azonban a tervek szerint ez a szám már a közeljövőben igencsak megnövekedhet. A cég számításai szerint pár héten belül napi 700 frissen pörkölt hordó elkészítésére is alkalmas lehet a létesítmény. Ezzel is hozzájárulva a jelenleg 160 országban elérhető italmárka terjeszkedéséhez.
A Jack Daniel’s a mértékletes alkoholfogyasztás híve.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Júliusban a zöldebb fogyasztói döntésekért kampányol az Auchan
Az Auchan Magyarország 2025-ben is csatlakozik a globális Műanyagmentes július…
Tovább olvasom >Az NKFH országos olívaolaj razziát indít az élelmiszerhamisítás visszaszorítása érdekében
A fogyasztók egészségének védelme és az élelmiszerhamisítás visszaszorítása érdekében a…
Tovább olvasom >Fiatalok az agrár-élelmezési szektorban a FAO kutatása szerint
„A fiatalok helyzete az agrár-élelmezési rendszerekben” címmel tette közzé ma az…
Tovább olvasom >