Tovább fejlődik a mesterséges hús technológiája
Világszerte még kevés vállalat foglalkozik „tiszta”, azaz laboratóriumban előállított hús gyártásával és fejlesztésével. Eddig csak kétféle szövetet sikerült így előállítani, ezzel a darált hús pótlására korlátozódott a felhasználás.
Komoly áttörést ért el azonban nemrégiben az izraeli Aleph Farm Ltd. vállalat, amely többek között 3D technológia használatával most már a húst alkotó valamennyi szövetet (izomszövet, zsír, erek, kötőszövetek, pl. kollagén stb.) bele tudja „növeszteni” a mesterséges húsba.
Világszerte egyre nő a fogyasztók igénye olyan fehérjék iránt, amelyek előállítása kevésbé szennyezi a környezetet és kevesebb tápot, földet és vizet vesz igénybe.
Kapcsolódó cikkeink
Az autónk színével is csökkenthetjük a karbonlábnyomunkat – június 5-e a környezetvédelem világnapja
A közlekedés a környezetszennyezés egyik számottevő forrása, amelyben a közúti…
Tovább olvasom >Fajkihalás a szomszédban – Az állat- és növényvilág pusztulása minden országban jelen van
Klímaváltozás, környezetszennyezés, a természetes élőhelyek pusztulása: ezek a tényezők mind…
Tovább olvasom >A magyar elnökség versenyképes és fenntartható agráriumot szeretne
Az Európai Unió Tanácsának magyar elnöksége olyan agráriumot szeretne, amely…
Tovább olvasom >További cikkeink
Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >Kismértékben emelkedett a FAO élelmiszerár-indexe júniusban a hús, tejtermékek és növényi olajok drágulása miatt
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >Mitől tízszereződhet meg egy-egy bor ára?
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, számuk…
Tovább olvasom >