Tovább fejlődik a mesterséges hús technológiája
Világszerte még kevés vállalat foglalkozik „tiszta”, azaz laboratóriumban előállított hús gyártásával és fejlesztésével. Eddig csak kétféle szövetet sikerült így előállítani, ezzel a darált hús pótlására korlátozódott a felhasználás.
Komoly áttörést ért el azonban nemrégiben az izraeli Aleph Farm Ltd. vállalat, amely többek között 3D technológia használatával most már a húst alkotó valamennyi szövetet (izomszövet, zsír, erek, kötőszövetek, pl. kollagén stb.) bele tudja „növeszteni” a mesterséges húsba.
Világszerte egyre nő a fogyasztók igénye olyan fehérjék iránt, amelyek előállítása kevésbé szennyezi a környezetet és kevesebb tápot, földet és vizet vesz igénybe.
Kapcsolódó cikkeink
Az autónk színével is csökkenthetjük a karbonlábnyomunkat – június 5-e a környezetvédelem világnapja
A közlekedés a környezetszennyezés egyik számottevő forrása, amelyben a közúti…
Tovább olvasom >Fajkihalás a szomszédban – Az állat- és növényvilág pusztulása minden országban jelen van
Klímaváltozás, környezetszennyezés, a természetes élőhelyek pusztulása: ezek a tényezők mind…
Tovább olvasom >A magyar elnökség versenyképes és fenntartható agráriumot szeretne
Az Európai Unió Tanácsának magyar elnöksége olyan agráriumot szeretne, amely…
Tovább olvasom >További cikkeink
Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Visit Hungary: már több mint 10 millió turista érkezett az országba
Idén július 23-án lépte túl a vendégek száma a 10…
Tovább olvasom >K&H: a szolgáltató szektor lendülete némileg ellensúlyozza az ipar akadozását
“A GKI frissen publikált konjunktúraindexe 2 ponttal csökkent a legutóbbi…
Tovább olvasom >