Tovább erősít Európában a Leaseplan cégcsoport

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 01. 10. 11:20

A világviszonylatban és hazánkban is vezető pozíciót betöltő flottakezelő, a LeasePlan bejelentette, hogy megállapodást írt alá az olasz Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, SA (BBVA) flotta- és gépjármű lízing üzletágának felvásárlására.

A BBVA teljes lízing állománya jelenleg mintegy 20.500 járműből áll. Az akvizícióval az olaszországi flottalízing piacon már több mint 20 éves múlttal rendelkező LeasePlan cégcsoport tovább bővíti tevékenységét és egyúttal támogatja nemzetközi növekedési stratégiáját is.

Roelof Hansman, a LeasePlan Hungária Zrt. vezérigazgatója szerint a felvásárlás egy újabb nagy lépés a cégcsoport életében. „Büszke vagyok rá, hogy egy stabilan növekvő, tőkeerős nemzetközi vállalat tagjaként hazai ügyfeleink megbízható partnerei lehetünk” – mondta el a magyarországi cégvezető.

A mostani bejelentés szerint a LeasePlan teljes egészében saját finanszírozásból vásárolja fel az olasz vállalat részvényeit. A tranzakció várhatóan 2013 első negyedévében zárul majd le.

A holland anyavállalattal rendelkező LeasePlan piacvezető a hazai és a nemzetközi flotta- és gépjárműkezelési piacon. A LeasePlan leányvállalatai mind az öt földrészen, több mint 30 országban vannak jelen. A cég közel 6000 alkalmazottat foglalkoztat globálisan, összesen 1,3 millió járművet és 13,6 milliárd euró értékű lízingportfoliót kezel. A LeasePlan erőssége, hogy proaktív flottakezelőként ügyfelei számára világszerte testre szabott megoldásokat biztosít, miközben a gépkocsik teljes futamidejére vetített költségeit alacsony, a gépjárművezetők elégedettségét magas szinten tartja. A vállalat 1994-ben kezdte meg magyarországi működését, mint gépjármű flottakezelő. Mára hazánkban 9000 autóval közel 400 ügyfelet szolgál ki. Partnerei között olyan jelentős cégek találhatók, mint például az IBM, az E.on és a Metro. Az elmúlt több mint 15 év során a LeasePlan Magyarországon is fenntartotta piacvezető szerepét, hiszen a hazai gépjárműpark lízing és kezelés piacának közel egyharmadát birtokolja.

Kapcsolódó cikkeink