Tovább emelkednek a kávéárak, figyelmeztet a Lavazza

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 07. 11. 09:00

Az olasz Lavazza arra figyelmeztet, hogy a kávé ára a jövő év közepéig emelkedhet, mivel az iparág továbbra is „komoly kihívást jelentő ellenszélben” működik.

Guiseppe Lavazza alelnök beismerte, hogy tévedett, amikor tavaly azt jósolta, hogy a kávé ára valószínűleg idén csökkenni kezd – számolt be a brit The Independent.

Elmondta, hogy az árak az ellátási lánc zavarai, a geopolitikai feszültségek és a gyenge termés miatt 15 éves rekordmagasságba emelkedtek.

Lavazza szerint a márka „még soha nem látott a mostanihoz hasonló mértékű árrobbanást”, az árak a hét elején elérték a tonnánkénti 3356 fontot.

Ennek következtében a fogyasztók az 1 kg-os szemes kávé 15%-kos drágulásával kellett, hogy szembesüljenek egy év alatt, és a Lavazza szerint ez a növekedés az év során akár 20%-25%-ra is nőhet.

Hozzátette:

– Nagyon-nagyon erős ellenszélbe kerültünk. Nem látok okot arra, hogy a kávé ára csökkenjen.

Az elmúlt évben néhány Co-op és M&S üzletben kiderült, hogy a polcokra kevesebb nagy értékű termék, köztük kávé került, ehelyett üres termékcsomagolásokat helyeztek ki egy matricával, amelyen tájékoztatták a tényről a vásárlókat és segítségért a személyzet tagjaihoz irányították őket számolt be a Grocery Gazette.

Kapcsolódó cikkeink