Tovább drágulnak a húskészítmények, jöhetnek a silány utánzatok

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 12. 20. 12:29

Az infláció miatt háttérbe szorulnak a minőségi húskészítmények, és silányabbnál silányabb termékek jelenhetnek meg a piacon – köztük az élelmiszerkönyvi kategóriákba be nem férő, különböző fantázianévvel ellátott silányabb áruk is.

Sokan vásárolnak lefelé

Az elmúlt hónapokban jelentősen megemelkedett árak miatt csökkenő keresletre és a gyengébb minőségű termékek ismételt megjelenésére számítanak a jövőben a hazai húsipar szereplői. Az idei ünnepi időszakban azonban még a tavalyihoz hasonló forgalomban bíznak az ágazat szereplői.

“A fogyasztók által tapasztalt, drasztikusnak nevezett áremelkedés nagyon relatív, a feldolgozók költségei ugyanis az év eleje óta olyan mértékben nőttek meg, hogy azt sok esetben nem is fedezi a termékek ára. A következő hónapokban további drágulás várható a húskészítmények piacán”.

– mondta Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) elnöke a VG-nek.

“Alig lehet túlzónak találni a készítmények 30-40 százalékos drágulását. A fogyasztók ugyanakkor nagyon érzékenyek az árakra, ezért már érkeznek a jelzések arról, hogy a korábbinál többen fordulnak az olcsóbb termékek irányába, ahogyan a forgalom visszaesését is tapasztalják a feldolgozók”

– mutatott rá a szakember.

 

Kapcsolódó cikkeink