Tovább drágulhat a sertéshús a következő hónapokban
A hús esetében egy 10 százalékos áremelkedésre számíthatunk az áratop kivezetését követően, elsősorban a sertéshús árában, de hogy a baromfi ára sem csökken, az is egészen biztos – fejtette ki Raskó György agrárközgazdász az RTL Híradójában.

A sertéshús drágulhat nagyot
Olcsóbb a takarmány, mert megindult a gabonaszállítás a háború sújtotta Ukrajnából, ezért egész Európában csökken a tejtermékek ára. A forint erősödése miatt ráadásul a korábbinál kedvezőbb áron hozhatnak be külföldi termékeket a magyar kereskedők. Ugyanakkor csak az év második felében csökkenhet érdemben az infláció – a jegybank friss elemzése alapján. A vaj már 15 százalékkal olcsóbb, mint tavaly év végén.
Orbán Viktor miniszterelnök néhány napja azt mondta, az élelmiszerárstopot csak akkor vezetik ki, ha tartósan és meggyőzően lassul az infláció – hangzott el az RTL Híradójában.
Kapcsolódó cikkeink
Drága falatok – egyre mélyebben kell a pénztárcába nyúlni a húsért
Hiába őrzi népszerűségét a sertéshús a magyar fogyasztók körében, az…
Tovább olvasom >Így ebédel a magyar – továbbra is húsfogyasztó nemzet vagyunk
Egy friss hazai kutatás feltárta, hogyan (nem) változott a magyar…
Tovább olvasom >K&H: a tényadatban szereplőnél jóval komolyabb inflációt érzékelnek a középkorúak
A középkorú magyarok inflációs érzete továbbra is messze meghaladja a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megérkezett a magyar görögdinnye, a nyár íze
A görögdinnye nem csupán hűsítő nyári csemege, hanem valódi íz-…
Tovább olvasom >Melyek a legtöbbet használt digitális gyakorlatok a szállodaiparban, amik a környezetnek is jót tesznek?
A turizmus világszerte a globális szén-dioxid-kibocsátás közel 10%-áért felel, ezért…
Tovább olvasom >A Waberer’s szállította a Zsolnay Fényfesztivál egyik legkülönlegesebb fényinstallációját
Amikor egy fényalkotás több mint ezer kilométerről érkezik, hogy a…
Tovább olvasom >