Totál szívás

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 10. 20. 21:07

Nem tudjuk pontosan, kik akarják eltüntetni a környezetszennyeződés szempontjából talán nem a legnagyobb gondot jelentő műanyag szívószálakat, de remek munkát végeznek. A fenntarthatóságért folytatott küzdelem nagy vesztesét egyre kreatívabb ötletekkel próbálják helyettesíteni – a különféle próbálkozásokról szóló híradásunk, úgy tűnik, folytatásos történetté válik. Előző számunkban a drágább alumíniumból, a nem nagyon gyorsan elázó papírból és a használat után megehető, tengeri algából készült változatokról írtunk. Íme két ugyancsak szellemes megoldás.

Egy magyar vállalkozás Vietnam trópusi, vizes területein megtalálható nádfajtából készült szívószálakat kínál, különböző átmérővel. Többször használhatók hideg és forró italokhoz egyaránt, a prémium fajták folyadékba rakva is megőrzik szilárdságukat.

Ennél is nagyobb wow-élményt ad az olasz ötlet: a tészta hazájában mit használnának a célra, ha nem a makarónit? Igaz, hogy csak hideg italokhoz lehet használni, és maximum egy órát bír, de nincsen mellékíze, használat után az ételmaradékokkal együtt a komposztba kerülhet, és 1-2 nap alatt teljes mértékben lebomlik. A termék neve stroodles; az elnevezést az angol tészta és a szívószál szavakból kreálták. //

Kapcsolódó cikkeink