Törvényt készít elő az EU a zöld ipar megsegítésére

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 01. 17. 09:37

Az Európai Unió törvényt készít elő a zöld ipara munkájának megkönnyítésére, amit állami, valamint egy európai szuverenitási alappal fog támogatni annak érdekében, hogy a cégek ne költözzenek az Egyesült Államokba – közölte kedden az Európai Bizottság vezetője.

Ursula von der Leyen beszédében elmondta, hogy a lépések az EU Green Deal ipari tervének részét képezik, amelynek célja, hogy Európa legyen a tiszta technológiák és az ipari innováció otthona a 2050-re a net zero kibocsátás eléréséhez vezető úton.

“Ennek megvalósítása érdekében egy új, zéró kibocsátást célzó ipari törvényt fogunk előterjeszteni” – mondta. “A cél az lesz, hogy a beruházásokat a teljes ellátási lánc mentén a stratégiai projektekre összpontosítsuk. Különösen azt fogjuk megvizsgálni, hogyan lehet egyszerűsíteni és felgyorsítani az új, tiszta technológiákat gyártó telephelyek engedélyezését” – mondta.

Az EU attól tart, hogy az európai vállalatok az Egyesült Államokba költöznek, ahol 369 milliárd dollárral támogatják a környezetbarát termelést. Ezért az EU is pénzt fog biztosítani az iparának – mondta von der Leyen.

ESM

Kapcsolódó cikkeink