Torkos online piactér
A vendégeknek már nem értékesíthető éttermi ételek felhasználása csökkenti a veszteségeket és csökkenti élelmiszerhulladék-mennyiséget! Erre az elvre épül a foodfinder.hu online piactér, ahol rendkívül kedvezményes áron lehet ételeket menteni a csatlakozó budapesti vendéglátó partnerektől.
– Minden adag megmentett étel nemcsak megtakarítást jelent, de a fenntartható fogyasztásra is ösztönöz – hívják fel a figyelmet az alapítók, Kovács Áron és Máté Marco, akik külföldi minta alapján 2019 őszén indították vállalkozásukat. Február elejéig 12 partnert tarthattak hivatalosan számon, de már akkor félszáznál is több vendéglátóhely jelezte csatlakozási szándékát. Úgy vélik, 100 partner felett, 1000 aktív vásárlóval számolva már rentábilissá válhat a vállalkozás. Elsődleges célcsoportként a fiatal felnőttekre tekintenek, de a felhasználók körébe bárki tartozhat, reményeik szerint később országos szinten is. Az ajánlatokat többnyire zárás előtt 2-3 órával szoktak megosztani a felületen, 17.00–20.00 óra között érdemes leginkább figyelni a piacteret. À la carte éttermek, szállodák inkább mentőövként használják a szolgáltatást, csoportokkal foglalkozó étkeztetők szinte szükségszerűen. A minimum engedmény 40 százalék, de akad, aki ingyen felkínálja az ételt.
Kapcsolódó cikkeink
Az európai online kereskedelem vezetői között többségben vannak a nem európai cégek
Az ezer legnagyobb európai online kereskedő közül mindössze 49% rendelkezik…
Tovább olvasom >Európában a határon átnyúló értékesítés 69%-a a piacterekről származik
A 2023/2024-es pénzügyi évben az határokon átnyúló online piac Európában…
Tovább olvasom >Megérkezett Magyarországra az Allegro online piactér
Az Allegro, a legnagyobb európai hátterű online piactér nagy örömmel…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >