Miért rontják el sokan a magas minőségű szeszes italok fogyasztásának élvezetét rossz minőségű üdítőitalokkal?
Miért rontják el sokan a magas minőségű szeszes italok fogyasztásának élvezetét rossz minőségű üdítőitalokkal? – tette fel a kérdést a 21. század elején Charles Rolls és Tim Warrillow. A vendéglátásban érintett két amerikai szakember 2004-ben természetes és friss alapanyagok felhasználásával kezdte meg a Fever-Tree italok készítését, amelyek mesterséges édesítő- és tartósítószert, valamint ízfokozókat nem tartalmaznak, és szacharin helyett nádcukorral édesítik őket. A szellemes márkanév, a Fever-Tree (lázfa) a népi neve a Cinchona fának, amely nagy mennyiségben tartalmazza a tonik fő alapanyagául szolgáló kinint. A kinint kelet-kongói ültetvényekről szerzik be, ahol 8 évente hagyományos módon „szüretelik” azt. A legtisztább kinin tehát rendkívül veszélyes területekről származik, nem is csoda, hogy a Fever-Tree az egyetlen italgyártó, amelyik használja.
Termékeikben a szénsav kis buborékokból áll, amelyek finom textúrát adnak az italnak, ezzel fokozva azoknak a szeszes italoknak az aromáját, amelyeket keverik; 2 dl-es palackokban – ideális mennyiség egy tökéletes ital elkészítéséhez. Szlogenjük: Ha a Gin & Tonic 3/4-e a tonik, győződjön meg arról, hogy a legjobbat használja! Idén a választékát folyamatosan bővítő cég terméke megszerezte a legtrendibb tonik címet is. //
Kapcsolódó cikkeink
Résztulajdont vásárol a Molson Coors a Fever-Tree-ben
A Molson Coors 8,5%-os részesedést szerez a brit Fever-Tree-ben egy…
Tovább olvasom >Ginünnep Budapesten
A Bálna ad otthont az első nagyszabású hazai ginfesztiválnak, a…
Tovább olvasom >A mixerek mixerrel mixelnek
Ha az italnak, amit keversz, nagyobbik hányada tonik (gyömbér, kóla),…
Tovább olvasom >További cikkeink
Séf élet, gyöngy élet… – A nap képe
A Proud to be a Chef Fb-oldalán találtuk a képeket…
Tovább olvasom >Hazaviszem az éttermet – éttermi merchandising
Mi jut eszébe, ha kedvenc étterme vagy kávézója nevét meglátja…
Tovább olvasom >Pillepalack üvegből
A Diageo szeptemberben a London Design Festivalon mutatta be a…
Tovább olvasom >