Tömeges ételmérgezések Kína-szerte
Félezernél több felnőtt és gyerek került az utóbbi napokban ételmérgezés gyanújával kórházakba Kínában – jelentette a helyi országos média vasárnap.
A hétvégén az északnyugat-kínai Senhszi tartomány Sice településén fejfájással és hányással vittek több mint 80 embert kórházakba. A délnyugati Szecsuanban csaknem 390 diák került ugyancsak kórházba fertőző hasmenéssel, amelynek oka vélhetően fertőzött étel volt. A hatóságok az érintett Mejsan városi iskolában ételmintákat vettek, amelyek elemzése még tart.
A közép-kínai Hunan tartomány Hszinpu falujából 104 iskolás szorult kórházi ellátásra, mindannyiuknál hányás, szédülés, hasmenés és köhögés volt a megbetegedés tünete. A szakemberek itt vírusfertőzést állapítottak meg.
A dél-kínai Kuangtung tartományban egy élelmiszert gyártó üzem 160 alkalmazottja lett rosszul egy vacsorát követően. Az étkezde 57 éves mosogatóját holtan találták, de halálának okát még nem közölték. A helyszínt lezárták.
Kínában az élelmiszerek alapanyagainak minősége, eredetisége, az ételek készítésének körülményei, a higiénés szabályok betartása nem szűnő probléma. A termékhamisítások, a zöldségek vegyszermaradvány-tartalma és a szakszerűtlen tárolás, a hűtők hiánya újabb és újabb fertőzéseket, esetenként halált okoznak.
Az idei év első negyedében a hivatalos statisztikák szerint összesen 755 ember kapott ételmérgezést, amelybe 80-an belehaltak. Az esetek száma csaknem megduplázódott a tavaly ugyanebben az időben tapasztaltakhoz képest. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fogyasztóvédelmi kiválóságok díjazása: elismerték a 2024. év legjobbjait
Az idei év kiemelkedő fogyasztóvédelmi referensei és különdíjazottjai vehették át…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés 0,2 százalékkal mérséklődött októberben
Októberben az ipari termelés volumene 0,2, munkanaphatástól megtisztítva 3,1 százalékkal…
Tovább olvasom >A technológiai fejlődés és az üzleti utazások
Az International Workplace Group (IWG) – a hibrid munkamegoldások piacának…
Tovább olvasom >