Töltött Hold Gasztrovíkend a Belvárosi Piacon
Széll Tamás új bisztrójának ételeit is megismerhette a közönség a Töltött Hold Gasztrovíkenden, amelynek péntektől vasárnapig a Hold utcai Belvárosi Piac adott otthont.
Az ingyenesen látogatható rendezvényen az ország neves és még kevésbé ismert, de jellemzően regionális, helyi alapanyagokra építkező éttermei, valamint vendégtermelők is részt vettek.
Megjelent a balatonfüredi-veszprémi Chianti/Baricska, a békési Kira, a kecskeméti Spaletta, a hosszúhetényi Almalomb, az Első Mádi Borház, a pannonhalmi Viator, a balatonfüredi Sparhelt, a keszthelyi Paletta, a miskolci Végállomás, a bázakerettyei Bonne Chance, a debreceni IKON, a budai hegyvidékről érkező Kis Bíró és a pestiesen olasz DIGÓ.
Vendégtermelők is érkeztek a gasztrovíkendre, ahol termékeit kínálta a Chilion (csilipaprikák), a Süss-Édes Élet (bonbonok, csokoládék), Kárász Rita (szörp), a Batha-Porta (őrségi magolaj), a Stelázsi (sajtok, szalámik), a Vitéz Kürtős (kürtős kalács), míg a Vespresso utcai kocsijánál várta az érdeklődőket olasz kávékkal.
A bemutatkozás, vagyis a főzés és árusítás egy-egy közösségi standon történt, miközben a piac állandó üzletei és vendéglátóhelyei is nyitva tartottak. A Séf utcája, a MoszkvaTér, a Buja Disznók, a Lakatos Műhely, a Steamboo, a KOBE Sausages, a Kandalló Market, a Fritu, a Sparhelt és a többiek megszokott választékuk mellett meglepetésfogásokkal is készültek, a vendégkonyhák és termelők pedig téli ízeket hoztak piaci stílusban.
Új nyitásokra is számíthatnak a vendégek: a Michelin-csillagot szerzett, és a lyoni Bocuse d’Or világbajnokságon negyedik helyezett Széll Tamás és csapata Stand25 néven nyit bisztrót a piac földszintjén, a magyar konyhára építkezve.
Ugyancsak a lenti részen nyit a Haxen Market, akiket a Király utcából régóta ismerhet a közönség, a Panificio il Basilico pedig leköltözött az emeletről, és széles körben keresett pékárui mellett szendvicseket és sok egyéb finomságot kínál február végétől.
A gasztrovíkenden borozni és pezsgőzni is lehetett: válogatott tételekkel érkezett a Drop Shop, míg a Francois pultjai több helyen is kiszolgálják a vendégeket. Péntek és szombat este számos meglepetés és kedvezmény várta a vendégeket, miközben a hangulatról a balatonfüredi Kredenc Sound System és DJ Soulja gondoskodik.
A piac üzemeltetőjének, a Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft-nek köszönhetően a csarnok a rendezvény teljes ideje alatt fűtve volt. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >Új szintre emelik a balatoni gasztronómiát: megoldást hozhat a szezonalitásra és a munkaerőhiányra a Balatoni Kulináris Műhely
A térség éttermei, borászatai és szakképző intézményei közösen alakították ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csökken a kereskedelem jövedelmezősége – érdemi forrásokat nyit meg a kormány
Május 28-án tartották a Laurel Számítástechnikai Kft. sorrendben 12. Retail…
Tovább olvasom >5500 szépségrajongóval telt meg az MVM Dome
Minden korábbinál nagyobb érdeklődés mellett zajlott le május 23–24. között…
Tovább olvasom >Sikerrel zárult a III. REL Szervezők Napja
Magyarország élen jár a rövid ellátási láncok támogatásában – hangzott…
Tovább olvasom >