Töltött Hold Gasztrovíkend a Belvárosi Piacon
Széll Tamás új bisztrójának ételeit is megismerhette a közönség a Töltött Hold Gasztrovíkenden, amelynek péntektől vasárnapig a Hold utcai Belvárosi Piac adott otthont.
Az ingyenesen látogatható rendezvényen az ország neves és még kevésbé ismert, de jellemzően regionális, helyi alapanyagokra építkező éttermei, valamint vendégtermelők is részt vettek.
Megjelent a balatonfüredi-veszprémi Chianti/Baricska, a békési Kira, a kecskeméti Spaletta, a hosszúhetényi Almalomb, az Első Mádi Borház, a pannonhalmi Viator, a balatonfüredi Sparhelt, a keszthelyi Paletta, a miskolci Végállomás, a bázakerettyei Bonne Chance, a debreceni IKON, a budai hegyvidékről érkező Kis Bíró és a pestiesen olasz DIGÓ.
Vendégtermelők is érkeztek a gasztrovíkendre, ahol termékeit kínálta a Chilion (csilipaprikák), a Süss-Édes Élet (bonbonok, csokoládék), Kárász Rita (szörp), a Batha-Porta (őrségi magolaj), a Stelázsi (sajtok, szalámik), a Vitéz Kürtős (kürtős kalács), míg a Vespresso utcai kocsijánál várta az érdeklődőket olasz kávékkal.
A bemutatkozás, vagyis a főzés és árusítás egy-egy közösségi standon történt, miközben a piac állandó üzletei és vendéglátóhelyei is nyitva tartottak. A Séf utcája, a MoszkvaTér, a Buja Disznók, a Lakatos Műhely, a Steamboo, a KOBE Sausages, a Kandalló Market, a Fritu, a Sparhelt és a többiek megszokott választékuk mellett meglepetésfogásokkal is készültek, a vendégkonyhák és termelők pedig téli ízeket hoztak piaci stílusban.
Új nyitásokra is számíthatnak a vendégek: a Michelin-csillagot szerzett, és a lyoni Bocuse d’Or világbajnokságon negyedik helyezett Széll Tamás és csapata Stand25 néven nyit bisztrót a piac földszintjén, a magyar konyhára építkezve.
Ugyancsak a lenti részen nyit a Haxen Market, akiket a Király utcából régóta ismerhet a közönség, a Panificio il Basilico pedig leköltözött az emeletről, és széles körben keresett pékárui mellett szendvicseket és sok egyéb finomságot kínál február végétől.
A gasztrovíkenden borozni és pezsgőzni is lehetett: válogatott tételekkel érkezett a Drop Shop, míg a Francois pultjai több helyen is kiszolgálják a vendégeket. Péntek és szombat este számos meglepetés és kedvezmény várta a vendégeket, miközben a hangulatról a balatonfüredi Kredenc Sound System és DJ Soulja gondoskodik.
A piac üzemeltetőjének, a Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft-nek köszönhetően a csarnok a rendezvény teljes ideje alatt fűtve volt. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Spárgaszezon indul Magyarországon: exportnagyhatalom vagy gasztronómiai lehetőség?
Miközben Nyugat-Európában tavaszi csemegeként ünneplik, itthon még mindig csak szűk…
Tovább olvasom >HNT: hamarabb érnek tudatos borfogyasztóvá a mai fiatal felnőttek
Az elmúlt két évben jelentősen nőtt az alkalmi borfogyasztók aránya…
Tovább olvasom >Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gulyáságyúval és tacskófutammal indul a food truck szezon
Több száz éves „food truckok” érkeznek a Kincsem Parkba –…
Tovább olvasom >Május 13-án startol a 44. Országos Borverseny – Dr. Nagy István agrárminiszter fővédnöksége mellett nyitják meg a rangos eseményt
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) 2025. május 13-án rendezi meg…
Tovább olvasom >Portugieser csúcstalálkozó: Megvannak a jubileum győztesei
Április 23-án immár tizedik alkalommal szerveztek nemzetközi versenyt a portugieser…
Tovább olvasom >