Töltött Hold Gasztrovíkend a Belvárosi Piacon

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 02. 24. 11:12

Széll Tamás új bisztrójának ételeit is megismerhette a közönség a Töltött Hold Gasztrovíkenden, amelynek péntektől vasárnapig a Hold utcai Belvárosi Piac adott otthont.

toltott hold

Az ingyenesen látogatható rendezvényen az ország neves és még kevésbé ismert, de jellemzően regionális, helyi alapanyagokra építkező éttermei, valamint vendégtermelők is részt vettek.

Megjelent a balatonfüredi-veszprémi Chianti/Baricska, a békési Kira, a kecskeméti Spaletta, a hosszúhetényi Almalomb, az Első Mádi Borház, a pannonhalmi Viator, a balatonfüredi Sparhelt, a keszthelyi Paletta, a miskolci Végállomás, a bázakerettyei Bonne Chance, a debreceni IKON, a budai hegyvidékről érkező Kis Bíró és a pestiesen olasz DIGÓ.
Vendégtermelők is érkeztek a gasztrovíkendre, ahol termékeit kínálta a Chilion (csilipaprikák), a Süss-Édes Élet (bonbonok, csokoládék), Kárász Rita (szörp), a Batha-Porta (őrségi magolaj), a Stelázsi (sajtok, szalámik), a Vitéz Kürtős (kürtős kalács), míg a Vespresso utcai kocsijánál várta az érdeklődőket olasz kávékkal.

A bemutatkozás, vagyis a főzés és árusítás egy-egy közösségi standon történt, miközben a piac állandó üzletei és vendéglátóhelyei is nyitva tartottak. A Séf utcája, a MoszkvaTér, a Buja Disznók, a Lakatos Műhely, a Steamboo, a KOBE Sausages, a Kandalló Market, a Fritu, a Sparhelt és a többiek megszokott választékuk mellett meglepetésfogásokkal is készültek, a vendégkonyhák és termelők pedig téli ízeket hoztak piaci stílusban.
Új nyitásokra is számíthatnak a vendégek: a Michelin-csillagot szerzett, és a lyoni Bocuse d’Or világbajnokságon negyedik helyezett Széll Tamás és csapata Stand25 néven nyit bisztrót a piac földszintjén, a magyar konyhára építkezve.
Ugyancsak a lenti részen nyit a Haxen Market, akiket a Király utcából régóta ismerhet a közönség, a Panificio il Basilico pedig leköltözött az emeletről, és széles körben keresett pékárui mellett szendvicseket és sok egyéb finomságot kínál február végétől.
A gasztrovíkenden borozni és pezsgőzni is lehetett: válogatott tételekkel érkezett a Drop Shop, míg a Francois pultjai több helyen is kiszolgálják a vendégeket. Péntek és szombat este számos meglepetés és kedvezmény várta a vendégeket, miközben a hangulatról a balatonfüredi Kredenc Sound System és DJ Soulja gondoskodik.
A piac üzemeltetőjének, a Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft-nek köszönhetően a csarnok a rendezvény teljes ideje alatt fűtve volt. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink