Tolnától Baranyáig

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 06. 24. 21:42

Szerkesztőségünk élvezetes és szakmailag kiemelt jelentőségű sajtóútra volt hivatalos a múlt héten. Valóban bejártuk Tolnát, Baranyát.

Első állomásunk a Donautica Hotel és Étterem volt Fadd-­Domboriban, amely 2018 őszétől egyedi környezetben, a méltán híres Szekszárdi borvidéktől 20 kilométerre, a faddi Duna-holtág partján fogadta vendégeit. A dombori üdülőövezetben „Dombori Beach”-ként ismertté vált, népszerű üdülőhelyen egy olyan szálloda épült, és kezdte meg működését 2019 januárjában, amely különleges minőséget, élményt és egyediséget kínál a vendégek számára.

A hotelt elhagyva Pécs felé vettük az irányt, hogy részt vegyünk a Pannon Borrégió Top 25 borverseny kóstolófesztiválján.

A Pannon Borrégió Top25 nemcsak egy újabb éremosztogató versengés, hanem olyan sztori, amelynek segítségével a szervezők – a Pannon Borrégió és a Pécsi Borozó magazin – meg tudják mutatni a régió sokszínűségét. Tolna és Baranya megyében ugyanis vannak erős vörösboros vidékek, de vannak fehérben utazó térségek is, emellett szépek a rozék, sőt készülnek desszertborok is. Az idei borválasztásnak a pécsi Jókai Rendezvényház adott otthont, ahol 17 zsűritag bírálta el a 45 pincészet által benevezett 140 bort.

A nap megkoronázása a Kóstolda (beás) cigány étterem felkeresése volt. Az első cigány lakásétterem a nemzetközileg is elismert Színes Gyöngyök Egyesülete keretében, 2015-ben nyitotta meg kapuit Pécs keleti városrészében Várnai Anna irányításával.

Köszönjük a sajtóút kiváló szervezését Riedl Annamáriának!

Bátai Dóra

Kapcsolódó cikkeink