Tolnait és szekszárdit választottak a pécsi egyetem borainak

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 09. 14. 10:45

A Danubiana 2010-es évjáratú chardonnayja és a Takler pince 2008-as cabernet francja nyert a Pécsi Tudományegyetem Bora címért folytatott versenyben, melynek ünnepélyes eredményhirdetését szerdán tartották Pécsen.

A tolnai borvidéken található Danubiana és a szekszárdi Takler pince nyertes borát mintegy félszáz mintából választották ki. A borokat előbb a Pannon Borrégió Top 25 borverseny zsűrije, majd az általuk kiemelt 5-5 legjobb nedűt egyetemi vezetőkből álló bírálók tesztelték.

A győztes borokból legalább 1200-1200 palackot vásárol az egyetem. Az egyedi címkével ellátott italok elsősorban ajándékul szolgálnak az intézmény partnereinek, vendégeinek, de oktatók és hallgatók is megvásárolhatják, valamint korlátozott számban vinotékákba is jut belőle.

A Pécsi Tudományegyetem 2000 óta szervezi meg az egyetem bora versenyt a Dél-Dunántúl borvidékein. A pincészetek felé elvárás, hogy a benevezett borok ne legyenek drágák, hogy az intézmény nagy tételben tudjon vásárolni belőlük.

Az egyetem bora rendkívül népszerű, tavaly a győztesek fehér- és vörösborából egyenként 1700 palackot rendelt az intézmény.

Kapcsolódó cikkeink