Tokaj: az elfelejtett borrégió
Ha kiadnák a világ legnagyszerűbb elfeledett borrégióinak díját, akkor azt könnyedén nyerné Tokaj – írja a The Los Angeles Times.
A lap online kiadásának gasztronómiai rovatában őszhöz illő fehérborokat válogattak – olyan vidékekről, ahol most éppen ősz van. A francia-német határon fekvő Elzász és – a földrajzi távolság ellenére vele szoros rokonságban álló – Oregon, illetve az olasz Campania borai mellett a Rhône völgyének Amerikában termesztett fajtáit, valamint a tokaji borokat ajánlja a szerző.
Mint Patrick Comiskey írja, a kommunizmusban, amikor a mennyiség uralkodott a minőség fölött, majdnem teljesen szétrombolták a régiót, de a hidegháború után külföldi tőkével sikerült újraéleszteni azt. Természetesen első helyen említi a cikk a főként furmintból, olykor némi „harslevelu" hozzáadásával készülő aszút.
Mint írja, az édesek mellet kevés (bár egyre több) a száraz, melyek közül a szerző a Tokaji Royal borait, az Oremus Mandolását és a Királyudvar Sec-jét emeli ki – közli a napi.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Magyar Termék védjegy a cégeknek közösséget, a vevőknek megbízható minőséget ad
A kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködések képessé teszik a vállalkozásokat…
Tovább olvasom >Csatlakozik a Bonafarm Csoporthoz Szautner Péter
A Bonafarm Csoport vezérigazgató-helyetteseként és csoport stratégiai igazgatóként folytatja pályafutását…
Tovább olvasom >A Lidl és az Agrárminisztérium bejelentette: indul a hazai dinnyeszezon
Megérkezett az első, magyar beszállítóktól származó görögdinnye szállítmány a Lidl…
Tovább olvasom >