Többségi részesedést szerezhet a Woolworths a Petspiration kisállateledel-kereskedelmi vállalatban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 12. 20. 09:05

Az ausztrál Woolworths Group Ltd. bejelentése szerint 586 millió ausztrál dollár (375,3 millió euró) fejében szerezne 55%-os részesedést az állateledeleket és szolgáltatásokat forgalmazó Petspiration Group kiskereskedelmi vállalatban.

A Petspiration az Ausztráliában és Új-Zélandon 276 üzletből álló üzlethálózat, a PETstock tulajdonosa és üzemeltetője, a cég vállalati értéke eléri az 1,7 milliárd ausztrál dollárt (1,09 milliárd eurót).

A kisállat-szegmens nagy és folyamatosan növekszik, ám mi e szegmensben korlátozottan vagyunk jelen” – mondta el Brad Banducci, a Woolworths Group vezérigazgatója. Hozzátette, hogy a vállalat bízik abban, hogy a befektetés “komoly” megtérülést hoz részvényesei számára.

“A partnerség lehetővé teszi számunkra, hogy még több családi kedvenc igényeit elégítsük ki termékeink és szolgáltatásaink széles választékával, hogy tovább erősítsük az Everyday Rewards hűségprogramot, és mindkét üzletágban jelentős értékteremtési lehetőségeket szabadítsunk fel” – tette hozzá.

A Woolworths a tranzakciót az Endeavour Group alkohol-kiskereskedelmi cégben nemrégiben történt 5,5%-os részesedéseladásból származó bevételből finanszírozza.

Az élelmiszerlánc új utakat keres, mivel lelassult az élelmiszervásárlás bővülése azáltal, hogy az emberek visszatértek a kávézókba és éttermekbe, közben pedig a megugró infláció és a költségnyomás rontja az eredményt.

A tranzakció jelenleg az illetékes hatóságok jóváhagyására vár, és várhatóan 2023 közepén zárul le.

ESM

Kapcsolódó cikkeink