Többségben lehetnek május után az onlinekasszák

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 03. 14. 11:52

Meghaladta az 59 ezret az üzembe helyezett online pénztárgépek száma a március 10-i adatok szerint. Várhatóan május végéig az üzletek többségében már online pénztárgép működik majd – írta az MTI kérdésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A hatóság már a februárig beüzemelt kasszákból is 30 millió adathoz jutott, amennyi korábban sosem állt rendelkezésére.

penztargep-jo

Többségben lehetnek az onlinekasszák május végére a NAV várakozása szerint. Az üzembe helyezett online pénztárgépek száma március 10-én meghaladta az 59 ezret – írta az MTI. Egy hónapja még 47 ezer volt a bekötött pénztárgépek száma.

Az online pénztárgépeket főszabály szerint legkésőbb január 31-ig kellett üzembe helyezni ahhoz, hogy a kasszacseréhez igénybe lehessen venni a támogatást. Az NGM azonban a közelmúltban bejelentette, a kormány úgy döntött, hogy a visszavont engedélyű pénztárgépet forgalmazó Alt Cash Kft. és Japán Cash Kft., illetve az eltűnt Patkós Cassa Kft. volt ügyfeleinek 2014. április 30-ig meghosszabbítja az 50 ezer forintos állami támogatás határidejét. Az érintett kasszákat mintegy 80 ezer vállalkozó rendelte meg.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/834-tobbsegben-lehetnek-majus-utan-az-onlinekasszak

Kapcsolódó cikkeink