Többen érdeklődnek a Surjány-Hús megvásárlása iránt
Bár konkrét tárgyalások még nem voltak, több befektető is érdeklődött már a törökszentmiklósi Surjány-Hús Kft. megvásárlása iránt, szerdán is érkezik egy újabb delegáció – közölte a cég ügyvezetője az MTI-vel.
Buga Tamás elmondta: a felszámolást a napokban bármikor közzéteheti a bíróság. Hangsúlyozta: úgy őrizték meg a céget, hogy befektető jelentkezése esetén működő üzemként tudják azt eladni, a teljes gépsor rendelkezésre áll, minden feltétel adott, hogy bármikor újraindulhasson a termelés.
Kérdésre elmondta: a kft-t őrzik, vízszolgáltatás jelenleg is van, a gáz- és az áramszolgáltatást bármikor vissza lehet kapcsolni. Hozzátette: a cég megvásárlása esetén a befektető számíthat a cégnél korábban dolgozók szakképzett munkájára. Felidézte, hogy korábban több mint 1000 ember dolgozott a kft-nél, később is csaknem 500 embert foglalkoztattak.
A legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg, hogy stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a kormány a törökszentmiklósi Surjány-Hús Kft.-t.
Idén május 14-én derült ki, hogy fizetésképtelenné vált, és öncsődbe menekült az 5 legnagyobb magyarországi húsipari csoport közé sorolt törökszentmiklósi székhelyű cég. Júniusban 200 fős csoportos létszámleépítést jelentett be a társaság.
Korábban az ügyvezető a társaság csődjét azzal magyarázta, hogy a Surjány-Hús nem tudja felvenni a versenyt a feketegazdaságban tevékenykedő cégekkel, az adót nem fizető piaci szereplőkkel, kiszolgáltatott a multiknak és nem tud versenyezni a szlovák, cseh, lengyel „csodaárú” termékekkel.
A Surjány-Hús Kft.1992 óta foglalkozik sertésvágással, húsfeldolgozással, húskészítménygyártással, húsáru kis- és nagykereskedelmével, Jász-Nagykun-Szolnok megye legjelentősebb húsipari cége a térség egyik meghatározó munkáltatója – olvasható a cég honlapján. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Új trendek a húsiparban: Az IFFA 2025 a fenntartható fehérjeforrásokra fókuszál
A világ vezető húsipari és fehérjeipari szakkiállítása, az IFFA 2025…
Tovább olvasom >Drágulhat a karácsonyi menü: mire számítsunk az ünnepi időszakban?
Ahogy közeledik az ünnepi időszak, sokan már tervezik a karácsonyi…
Tovább olvasom >Állatfeldolgozás 2024-ben: Növekvő sertés- és baromfivágások, csökkenő szarvasmarha- és juhfeldolgozás
2024 első három negyedévében vegyes eredményeket mutattak a magyar vágóhidakon…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mészáros Csoport újabb lépése a baromfi-iparban: teljes irányítás a Gallicoop felett
Január 27-én egy érdekes dokumentum jelent meg a Gazdasági Versenyhivatal…
Tovább olvasom >Az Unilever és a Tesco egyetért: fenntarthatóság nélkül nincs jövő
Az Unilever vezérigazgatója, Hein Schumacher szerint eljött az idő, hogy…
Tovább olvasom >Újabb gyártástechnológiával bővül a Henkel környei gyára
A Henkel Adhesive Technologies környei ragasztógyárában ünnepélyes keretek között avatták…
Tovább olvasom >