Sörfesztivál és Csülökparádé Békéscsabán
Több tízezer látogatót várnak idén is a békéscsabai Sörfesztiválra és Csülökparádéra, amelyet június 11. és 14. között rendeznek meg. A programok között szerepel a hagyományos csülökpörköltfőző-verseny és a látogatók különleges söröket is kóstolhatnak.
Bora Imre, az esemény főszervezője az MTI-nek kiemelte, hogy 40-50 ezer látogatóra számítanak. Hozzátette: hagyományosan ejtőernyővel hozzák a fesztiválra az első hordó sört, a négy nap alatt egyébként várhatóan 700-800 hordó fogy majd el. A fesztivál söre idén is a Hunyadi Mátyás sör lesz, de olyan különlegességeket is megkóstolhatnak az érdeklődők mint például a belga csokisör.
Hozzátette: a szombati csülökpörköltfőző-versenyre az ország minden pontjáról jelentkeztek csapatok, sőt, egy induló Németországból nevezett a megméretésre. Legalább száz csapatra számítanak a versenyen.
Bora Imre közölte: megszervezik a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítást és Vásárt is, amelyre máris 65 kiállító jelentkezett, tizenheten a Vajdaságból és Erdélyből érkeznek.
A rendezvényről korábban tartott sajtótájékoztatón Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere arról beszélt, hogy szerinte az elmúlt 15 évben a fesztivál a családok és barátok számára fontos találkozási ponttá vált.
Tirják László, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatója elmondta: a fesztivállal egy időben lesz a Nemzeti Parkok Hete, ezért úgy készülnek, hogy a rendezvényen az ország nemzeti parkjai is kiállítanak és helyi termelőket is hoznak magukkal.
Mint mondta, ők sárga nőszirommézet, sziki őszirózsamézet és fekete nadálytőmézet állítanak majd ki, emellett meg lehet kóstolni a nemzeti parkban élő túzok számára termesztett gabonából és sörárpából készülő túzoksört is.
Bora Imre elmondta: a belépődíjas rendezvényen számos koncert is lesz, kiemelt előadónak számít Ákos, aki pénteken lép fel. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >További cikkeink
A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Megnövelt kapacitással segíti a húsvéti visszaváltást a MOHU
Az ünnepek közeledtével várhatóan a boltok forgalma növekedni fog, így…
Tovább olvasom >Húsvéti trendek: mit keresnek idén a vásárlók?
Tavaly márciusban, húsvét előtt közel 90 ezer doboz, azaz csaknem…
Tovább olvasom >