Sörfesztivál és Csülökparádé Békéscsabán
Több tízezer látogatót várnak idén is a békéscsabai Sörfesztiválra és Csülökparádéra, amelyet június 11. és 14. között rendeznek meg. A programok között szerepel a hagyományos csülökpörköltfőző-verseny és a látogatók különleges söröket is kóstolhatnak.
Bora Imre, az esemény főszervezője az MTI-nek kiemelte, hogy 40-50 ezer látogatóra számítanak. Hozzátette: hagyományosan ejtőernyővel hozzák a fesztiválra az első hordó sört, a négy nap alatt egyébként várhatóan 700-800 hordó fogy majd el. A fesztivál söre idén is a Hunyadi Mátyás sör lesz, de olyan különlegességeket is megkóstolhatnak az érdeklődők mint például a belga csokisör.
Hozzátette: a szombati csülökpörköltfőző-versenyre az ország minden pontjáról jelentkeztek csapatok, sőt, egy induló Németországból nevezett a megméretésre. Legalább száz csapatra számítanak a versenyen.
Bora Imre közölte: megszervezik a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítást és Vásárt is, amelyre máris 65 kiállító jelentkezett, tizenheten a Vajdaságból és Erdélyből érkeznek.
A rendezvényről korábban tartott sajtótájékoztatón Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere arról beszélt, hogy szerinte az elmúlt 15 évben a fesztivál a családok és barátok számára fontos találkozási ponttá vált.
Tirják László, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatója elmondta: a fesztivállal egy időben lesz a Nemzeti Parkok Hete, ezért úgy készülnek, hogy a rendezvényen az ország nemzeti parkjai is kiállítanak és helyi termelőket is hoznak magukkal.
Mint mondta, ők sárga nőszirommézet, sziki őszirózsamézet és fekete nadálytőmézet állítanak majd ki, emellett meg lehet kóstolni a nemzeti parkban élő túzok számára termesztett gabonából és sörárpából készülő túzoksört is.
Bora Imre elmondta: a belépődíjas rendezvényen számos koncert is lesz, kiemelt előadónak számít Ákos, aki pénteken lép fel. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >Új szintre emelik a balatoni gasztronómiát: megoldást hozhat a szezonalitásra és a munkaerőhiányra a Balatoni Kulináris Műhely
A térség éttermei, borászatai és szakképző intézményei közösen alakították ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kik nyertek és kik buktak 2024-ben? – Látványos eredménykülönbségek az élelmiszer-kiskereskedelemben
A 2024-es üzleti év mérlege az élelmiszer-kiskereskedelmi szektorban látványosan kettévált:…
Tovább olvasom >Kamatból több a haszon, mint húsból – a Pick Szeged eredményeinek új arányai
Látszólag szerény növekedés jellemezte 2024-ben a Pick Szeged Zrt. működését,…
Tovább olvasom >Auchan: csökkenő bevételek mellett is megsokszorozott nyereség 2024-ben
Látványos nyereségnövekedéssel zárta a 2024-es üzleti évet az Auchan Magyarország:…
Tovább olvasom >