Több tízezer forint is megspórolható az iskolakezdésen

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 08. 14. 00:05

Az iskolakezdés előtti tanszervásárláskor akár 20-25 százalékos megtakarítást is elérhetnek a szülők. Gyermekenként 50-100 ezer forint a tét, nem mindegy, hogy miből, mit és hol vásárolunk.

Kevesen tudják, hogy az önsegélyező pénztárba befizetett, 30 százalékos adókedvezménnyel járó tagdíj egy része – 20.000,-Ft/év – iskolakezdési támogatásként is felvehető.
Az idén még adó- és járulékmentesen adhat a munkáltató iskolakezdési támogatást, illetve évi három alkalommal kis összegű ajándékot  a dolgozójának.
Az iskolában ugyan szervezett tankönyvvisszagyűjtés nincs, de ha van a környezetünkben  felsőbb évfolyamba járó gyermek, érdemes a használható könyveit féláron megvásárolni.
Az iskolakezdési büdzsé tapasztalatok szerint legjobban az írószer boltban tud elcsúszni. A film- és tanszergyártók fantáziája (és gyermekekre gyakorolt hatása) végtelen a tolltartók, táskák, mappák, dossziék öncélú felcicomázásában, melyek aztán jóval drágábbak, mint az egyszerű füzetek, írószerek. Az egyes termékek ára között óriási különbség lehet:
egy papírvágó olló vagy egy 12 darabos filctollkészlet esetén akár 2000 százalékos áreltérés is előfordul, iskolatáskát is vásárolhatunk már 2 490 forintért, de akár 23 000-ért is.
Az augusztusi tanszerbeszerzési főszezonban nincs érdemi különbség a hipermarketek és az írószer boltok választéka között. A hipermarketek mellett talán a készlet nagysága szól, itt még a vevőroham harmadik-negyedik hullámára is marad termék. A szupermarketek és a diszkontok időszaki írószer választéka ugyanakkor csak fenntartásokkal ajánlható, mert céltudatos termékbeszerzéshez megfelelő, de érdemi válogatás csak komoly kompromisszumok árán történhet –írja a Kosár Magazin.

Kapcsolódó cikkeink