Több tízezer afrikai gyermeken segítettünk

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 09. 00:02

A Procter & Gamble 3 hónapig tartó programjának eredményeképpen több, mint 1,3 millió liter tiszta, iható víz „gyűlt össze” a magyar vásárlók hozzájárulásával.

A Children's Save Drinking Water (CSDW) program fő célja az ivóvízhiány csökkentése a fejlődő országokban, melynek most Magyarország is részese lehetett. Nekünk köszönhetően most több tízezer afrikai gyermek juthat biztonságos ivóvízhez.
A program keretén belül az Aqua kollekció bármely termékének (Wellaflex, Gillette Venus, Satin Care, Pantene, Oral-B, Londa, Camay) megvásárlása után a vállalat egy hétre elegendő tisztított vízhez juttat egy-egy afrikai gyermeket PUR nevű speciális víztisztító pora segítségével. A magyar résztvevők által megtisztított több, mint 1,3 millió liter víz – mely nagyjából 6,5 millió pohárnak felel meg – 130 000 afrikai gyerek egy heti ivóvizét fedezi. A programhoz Magyarország mellett további négy ország is csatlakozott a régióból: Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország közös összefogásával az együttes adomány meghaladja a 6 millió liter vizet, amely 600 ezer gyermek egy heti ivóvízszükségletét fedezi valamely afrikai országban – közölte a piacesprofit.hu.


Kapcsolódó cikkeink