Több száz milliárd dollár erősíti a kínai mezőgazdaságot

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 10. 24. 11:02

A kínai Mezőgazdasági Fejlesztési Bank, az ország egyik fő hitelintézete a kormányzati politikával összhangban beleegyezett, hogy 2020-ig legalább 3 ezer milliárd jüan (450 milliárd dollár) értékű kölcsönt nyújtson a kínai mezőgazdasági ágazat modernizációjára – olvasható az agrarszektor.hu-n.

buza

A hatalmas összegű hitelezési tervekről a Xinhua hírügynökség számolt be. A híradásból azonban nem tűnik ki, hogy ez az elkötelezettség különbözik-e a bank által májusban bejelentett hitelezési tervtől, amely szerint ugyancsak 3 ezer milliárd jüant szántak a mezőgazdasági beruházások révén a szegénység csökkentésére.

A pekingi mezőgazdasági minisztérium, valamint a bank mindenesetre arról a megállapodásról számolt be, hogy együttesen védelmezik a nemzeti élelmiszerbiztonságot, támogatják a mezőgazdasági szektor tengeren túli üzleti tevékenységeit, és fejlesztik a vetőmag ipart. A Mezőgazdasági Fejlesztési Bank lesz felelős a pénzügyi szolgáltatásokért, beleértve a pénzügyi konstrukciókat valamint a kamatok meghatározását. (blog.syngenta.hu, agrarszektor.hu)

Kapcsolódó cikkeink