Több száz bor mutatkozott be a Winelovers Grand kóstolón
Több mint 150 magyar bor- és pezsgőmárka vett részt összesen 700 tétellel az 2024-es Winelovers Grand évindító kóstolón, amelyen nemzetközi pincészetek további mintegy 100 bora is kóstolható volt április 6-án a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
A Winelovers Grand idén is széles betekintést nyújtott a borok világába: könnyedebb fehérborok, rozék és gyümölcsös vörösborok mellett hagyományos eljárással készült pezsgők, hordóban érlelt, testesebb vörösborok, valamint természetes édes borok, tokaji aszúk is szép számmal voltak kóstolhatók a standoknál – tájékoztatták az MTI-t a szervezők.
Közleményük szerint a legnagyobb választékot felvonultató Trifecta Teremben az érdeklődők a kóstolás mellett találkozhattak a hazai borászokkal, a Csúcsborok és nemzetközi borok termében pedig külön asztalnál ülve tesztelhették a borokat.
Az edukáció minden évben a rendezők kiemelt célja volt, ebben a Borkollégium és a londoni székhelyű Wine & Spirit Education Trust (WSET) volt a partnerük. Az érdeklődők így a rendezvény egész ideje alatt ingyenes szakmai pop-up kóstolási tréningeken vehettek részt.
A szervezők idén is 200 kedvezményes jegyet hoztak létre azoknak a 18-25 éves fiataloknak, akik az ingyenes borkóstolási tréningek egyikén szerettek volna részt venni, és további 200 kedvezményes jegyet biztosítottak a borszakmában dolgozók számára is.
Az elkötelezettebb érdeklődők öt mesterkurzuson tájékozódhattak olyan, „haladóbb” témákban, mint: English sparkling – a pezsgő angolul; Riesling of the world; Ecstasy of GOLD – Hogyan nyerjek aranyérmet egy nemzetközi borversenyen?; Napa Valley Cabernet Sauvignon, Vintage 2019; valamint Muzeális aszú 1940-től 1983-ig.
Kapcsolódó cikkeink
Ca di Rajo – Menolia Prosecco Extra Brut/Brut/Extra Dry
A Menolia egy Prosecco DOC Treviso, amely a klasszikus Prosecco…
Tovább olvasom >A bőrszépítés nemcsak a krémeken múlik – mit üzen a dietetikus?
A szépségipar régóta hangsúlyozza a külsőleg alkalmazott bőrápolók szerepét, miközben…
Tovább olvasom >A Babits Borászat aszúja nyerte a Szegedi Borfesztivál fődíját
A Babits Borászat 2019-es 6 puttonyos aszúja nyerte a Szegedi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Kik nyertek és kik buktak 2024-ben? – Látványos eredménykülönbségek az élelmiszer-kiskereskedelemben
A 2024-es üzleti év mérlege az élelmiszer-kiskereskedelmi szektorban látványosan kettévált:…
Tovább olvasom >Felfutóban a hazai ginpiac – A SPAR szerint a vásárlók egyre tudatosabbak, és nyitottak a magyar márkákra
A gin értékesítése az elmúlt években látványosan erősödött a magyar…
Tovább olvasom >