Több száz bor mutatkozott be a Winelovers Grand kóstolón
Több mint 150 magyar bor- és pezsgőmárka vett részt összesen 700 tétellel az 2024-es Winelovers Grand évindító kóstolón, amelyen nemzetközi pincészetek további mintegy 100 bora is kóstolható volt április 6-án a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
A Winelovers Grand idén is széles betekintést nyújtott a borok világába: könnyedebb fehérborok, rozék és gyümölcsös vörösborok mellett hagyományos eljárással készült pezsgők, hordóban érlelt, testesebb vörösborok, valamint természetes édes borok, tokaji aszúk is szép számmal voltak kóstolhatók a standoknál – tájékoztatták az MTI-t a szervezők.
Közleményük szerint a legnagyobb választékot felvonultató Trifecta Teremben az érdeklődők a kóstolás mellett találkozhattak a hazai borászokkal, a Csúcsborok és nemzetközi borok termében pedig külön asztalnál ülve tesztelhették a borokat.
Az edukáció minden évben a rendezők kiemelt célja volt, ebben a Borkollégium és a londoni székhelyű Wine & Spirit Education Trust (WSET) volt a partnerük. Az érdeklődők így a rendezvény egész ideje alatt ingyenes szakmai pop-up kóstolási tréningeken vehettek részt.
A szervezők idén is 200 kedvezményes jegyet hoztak létre azoknak a 18-25 éves fiataloknak, akik az ingyenes borkóstolási tréningek egyikén szerettek volna részt venni, és további 200 kedvezményes jegyet biztosítottak a borszakmában dolgozók számára is.
Az elkötelezettebb érdeklődők öt mesterkurzuson tájékozódhattak olyan, „haladóbb” témákban, mint: English sparkling – a pezsgő angolul; Riesling of the world; Ecstasy of GOLD – Hogyan nyerjek aranyérmet egy nemzetközi borversenyen?; Napa Valley Cabernet Sauvignon, Vintage 2019; valamint Muzeális aszú 1940-től 1983-ig.
Kapcsolódó cikkeink
Minden korty egy új fejezet – teljesen megújul és szintet is lép a BB bor- és pezsgőcsalád
A borkészítés minden fázisát elemezve és átgondolva, a legújabb trendeknek…
Tovább olvasom >Történelmi döntés: az Európai Bizottság jóváhagyta az első fenntarthatósági áregyezséget a borágazatban
Az Európai Bizottság első alkalommal foglalt hivatalosan állást egy fenntarthatósági…
Tovább olvasom >Terjed a szőlő aranyszínű sárgaság: már a Somlói borvidéket is elérte a súlyos betegség
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) friss laboratóriumi vizsgálatai alapján immár…
Tovább olvasom >További cikkeink
Drágítja az élelmiszert, hogy túl sok kézen megy át? – Ellátási láncokról és a „rövidítés” illúziójáról beszélt Éder Tamás
Sokan gondolják úgy, hogy az élelmiszerek árából le lehetne faragni,…
Tovább olvasom >Rekordszámú visszaváltás: havi félmillió palackot adnak vissza a Kifli.hu vásárlói
Több mint 2,6 millió visszaváltott palack néhány hónap alatt –…
Tovább olvasom >Több mint egymilliárdos beruházással nyílt meg Szombathely legújabb SPAR üzlete
A SPAR Magyarország több mint 1 milliárd forintos befektetés eredményeként…
Tovább olvasom >