Több reklám, nagyobb forgalom

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 08. 19. 08:53

Jelentősen, 52 százalékkal többet költöttek sampon tévéreklámjára a cégek tavaly, mint egy évvel azelőtt; listaáron 6,4 milliárd forintot. Meg kell azonban jegyezni, hogy ennél a valós költés mindig kisebb, mert a tévétárságok kedvezményeket nyújtanak hirdetőiknek.

68603

Értékben mintegy 11 milliárd forintra emelkedett a sampon forgalma a kiskereskedelemben. Itt a növekedés mértéke 8 százalék, egyik évről a másikra. Viszont mennyiség szempontjából 2 százalékkal kevesebbet adtak el a boltokban.

Eléggé erős a gyártói márkák pozíciója ebben a kategóriában. Érték szempontjából mért 93 százalékos piaci részesedésüket tartani tudták a legutóbbi két év során.

Ami a bolttípusok súlyát illeti: egyik oldalon csökkent a hipermarket súlya, míg a drogériáé erősödött. Előbbinél a bevételek részaránya 35 százalékról 32-re csökkent éves összehasonlításban, utóbbinál pedig 40-ről 44 százalékra emelkedett.

Ezzel egy időben némileg erősödött a koncentráció: ugyanis a 400 négyzetméteres és kisebb csatornák értékben mért piacrésze 13-ról 12 százalékra csökkent.

Kapcsolódó cikkeink