Több ország is csatlakozhat a Négy Mancs elleni fellépéshez

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 01. 11. 11:25

Az Európai Hízott Máj Szövetség vizsgálja annak a lehetőségét, hogyan lehet együttesen fellépni a Négy Mancs ellen. A szervezet akciói kárt okoznak a fogyasztóknak, ezért véget kell vetni az oktalan állatvédelemnek – mondta a Magyar Hírlapnak Csorbai Attila, a Baromfi Terméktanács elnöke.

Franciaország, Bulgária, Spanyolország és Belgium is csatlakozhat az idén Magyarországhoz a Négy Mancs elleni harchoz. Az állatvédő szervezet lejárató kampányai elsősorban a magyar termelők ellen irányulnak, de más országokban is jelentős károkat okoz a szervezet.

Csorbai Attila, a Baromfi Terméktanács elnöke szerint hazánkban ugyan szinte már teljesen elveszítette hitelét a „terrorista módszereket” alkalmazó Négy Mancs, amely folyamatosan rontja Magyarország és a kiváló minőségű magyar termékek hitelét, de el akarják érni, hogy ez nemzetközi szinten is így legyen. „Magyarország ma is élen jár a szervezet elleni harcban, amelynek akciói kárt okoznak a fogyasztóknak, ezért minden európai érdeke, hogy véget vessünk az oktalan állatvédelemnek. Az Európai Hízott Máj Szövetség (Euro Foie Gras) már vizsgálja annak a lehetőségét, hogyan lehet együttesen fellépni a Négy Mancs ellen. Remélem, még az idén megtörténnek az első határozott lépések az érintett országok részéről” – mondta Csorbai Attila.

Mint ahogy az ismert, a szentesi baromfifeldolgozó Hungerit Zrt. 553 millió forintos kártérítési igénye után újabb cég, a Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt. indított pert a Négy Mancs állatvédő szervezet ellen. „Mind a két cég perben áll a Négy Manccsal, és azt reméljük, hogy igazságos ítéletek születnek, az állatvédő szervezet által okozott károk ténye ugyanis nyilvánvaló” – hangsúlyozta Csorbai Attila. (Magyar Hírlap Online, Szarvas Szilveszter)

Kapcsolódó cikkeink