Több mint tízezer embert várnak a tiszacsegei halászléfesztiválra

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 06. 28. 11:06

Több mint tízezer embert várnak idén is a tiszacsegei halászléfesztiválra, amelyet szombaton rendeznek meg, immár tizedik alkalommal a Tisza-parton – mondta a rendezvény főszervezője a fesztivált beharangozó szerdai tiszacsegei sajtótájékoztatón.

hal

Nagy Sándor emlékeztetett rá: első alkalommal a hagyományos csegei halászlé és a település népszerűsítése érdekében rendezte meg a fesztivált a helyi halászcsárda és a város önkormányzata.
Az érdeklődés évről évre nő a rendezvény iránt, a tapasztalatok szerint a fesztivál napján reggeltől késő estig folyamatosan cserélődik a közönség, így több mint tízezren is megfordulnak a csegei Tisza-parton – tette hozzá a csárda tulajdonosa.
A jubileumi fesztiválon két tonna halból ötezer adag, speciális recept szerint készülő halászlét főznek, amelyet fél áron kínálnak aznap – jelezte Szalai János csárdavezető.
A titkos receptről annyit árult el, hogy azt azoktól az egykori főzőasszonyoktól örökölték, akik évtizedekkel ezelőtt megalapozták a hírét a csegei halászlének.
A halászléfesztiválhoz kapcsolódóan egész napos kulturális programok helyszíne lesz szombaton a csegei Tisza-part, ahol bemutatkoznak a helyi hagyományőrzős csoportok, és külön programok várják a gyerekeket. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink