Több mint tízezer embert várnak a tiszacsegei halászléfesztiválra
Több mint tízezer embert várnak idén is a tiszacsegei halászléfesztiválra, amelyet szombaton rendeznek meg, immár tizedik alkalommal a Tisza-parton – mondta a rendezvény főszervezője a fesztivált beharangozó szerdai tiszacsegei sajtótájékoztatón.
Nagy Sándor emlékeztetett rá: első alkalommal a hagyományos csegei halászlé és a település népszerűsítése érdekében rendezte meg a fesztivált a helyi halászcsárda és a város önkormányzata.
Az érdeklődés évről évre nő a rendezvény iránt, a tapasztalatok szerint a fesztivál napján reggeltől késő estig folyamatosan cserélődik a közönség, így több mint tízezren is megfordulnak a csegei Tisza-parton – tette hozzá a csárda tulajdonosa.
A jubileumi fesztiválon két tonna halból ötezer adag, speciális recept szerint készülő halászlét főznek, amelyet fél áron kínálnak aznap – jelezte Szalai János csárdavezető.
A titkos receptről annyit árult el, hogy azt azoktól az egykori főzőasszonyoktól örökölték, akik évtizedekkel ezelőtt megalapozták a hírét a csegei halászlének.
A halászléfesztiválhoz kapcsolódóan egész napos kulturális programok helyszíne lesz szombaton a csegei Tisza-part, ahol bemutatkoznak a helyi hagyományőrzős csoportok, és külön programok várják a gyerekeket. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Az Auchan lesz az EFOTT fesztiválboltja
Az Auchan lesz a kitelepült boltja a július 10-én kezdődő…
Tovább olvasom >Bezár a Michelin által ajánlott Laurel Étterem Budapesten
Öt év működés után bezár a Laurel Budapest, a Michelin…
Tovább olvasom >Július 3-án indul a Heineken Balaton Sound
2023-as visszatérését követően idén is a Balaton déli partjának egyik…
Tovább olvasom >További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >