Több mint százféle étel várja a Halfesztivál vendégeit
Több mint százféle halétellel, különleges halfajtákkal, főzőversennyel, gyerekprogramokkal és könnyűzenei koncertekkel várja a látogatókat a IV. Budapesti Halfesztivál a Millenáris parkban február 12. és 14. között.
A több mint 200 kiállító számos különlegességgel készül, például szegedi óriásbográccsal és óriásharcsa-sütéssel. A rendezvényen kiemelt figyelmet kap a szürkeharcsa, a magyar vizek legnagyobb hala. A szervezők ígérete szerint a gasztrofesztiválon minden halból készül, még a kolbász is.
A nemzetközi konyha számos remekét is felvonultatja a program, így szusit, pad thai tésztát, orosz kaviárt, francia hallevest, olasz branzinót (tengeri süllőt), afrikai tüdős harcsa szalámit vagy fish & chipset is lehet majd kóstolni – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.
A gasztronómiai kínálat mellett halászléfőző versennyel, a legkiemelkedőbb magyar séfek halpárbajával, interaktív horgászfaluval, élőhal bemutatóval, gyerekprogramokkal és könnyűzenei koncertekkel várják az érdeklődőket. Színpadra lép mások mellett Caramel, az Irigy Hónaljmirigy, Dobrády Ákos, a 100 Folk Celsius és a Beatrice is.
A szervezők szándéka, hogy népszerűsítsék a magyar halak fogyasztást, erősítsék a magyar gasztronómiában a hal szerepét és hangsúlyozzák egészségmegőrző hatását. A rendezvényhez idén is csatlakoznak Magyarország kiemelkedő halas szakmai szervezetei, halgazdaságai.
Necz István, a halfesztivál főszervezője kiemelte: a rendezvénnyel szeretnék ráébreszteni a látogatókat a Duna természeti értékei és a víz tisztasága védelmének fontosságára is. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >Új szintre emelik a balatoni gasztronómiát: megoldást hozhat a szezonalitásra és a munkaerőhiányra a Balatoni Kulináris Műhely
A térség éttermei, borászatai és szakképző intézményei közösen alakították ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kik nyertek és kik buktak 2024-ben? – Látványos eredménykülönbségek az élelmiszer-kiskereskedelemben
A 2024-es üzleti év mérlege az élelmiszer-kiskereskedelmi szektorban látványosan kettévált:…
Tovább olvasom >Kamatból több a haszon, mint húsból – a Pick Szeged eredményeinek új arányai
Látszólag szerény növekedés jellemezte 2024-ben a Pick Szeged Zrt. működését,…
Tovább olvasom >Auchan: csökkenő bevételek mellett is megsokszorozott nyereség 2024-ben
Látványos nyereségnövekedéssel zárta a 2024-es üzleti évet az Auchan Magyarország:…
Tovább olvasom >