Több mint háromezren buktak a kasszaellenőrzéseken

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 07. 25. 11:40

Az idén már több mint 25 ezer célzott ellenőrzést végzett az online pénztárgépek működtetésével összefüggésben a NAV, az esetek 12 százalékában, mintegy háromezernél talált valamilyen hiányosságot és 260 millió forint bírságot szabott ki – közölte az MTI érdeklődésére az adóhatóság. Gyanús, ha rendszertelenül használják a pénztárgépet. A kiszállások során a pénztárgépnaplót is elkérik a revizorok.

penztargep-jo

Jelenleg 143 048 pénztárgép van bekötve a NAV rendszerébe. Arra a kérdésre, érződik-e már az áfabevételeken az online kasszák bekötésének hatása, az adóhatóság közölte, a teljes kereskedelmi szektor 55 milliárd forinttal (15 százalékkal) teljesített jobban 2013 azonos időszakához képest.

A NAV a célzott kiválasztással a számla- és nyugtaadási kötelezettség végrehajtását ellenőrzi. Gyanúsnak találja például, ha rendszertelenül érkeznek a számlák, például egyes napokon sok, más napokon egy sem, vagy a napi nyitvatartási időn belül vannak feltűnő eltérések. Így derült fény egy csepeli vendéglőben arra, hogy az alkalmazottak csak akkor használják a kasszát, ha a tulajdonos jelen van.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/966-tobb-mint-haromezren-buktak-a-kasszaellenorzeseken

Kapcsolódó cikkeink