Több mint fél évszázada a hazai élelmiszeripar élvonalában
Az élelmiszeripar jövőjét azok a fiatal szakemberek formálják, akik tisztelik a hagyományokat, és bátran élnek az új technológiák nyújtotta lehetőségekkel – jelentette ki Tállai András, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet diplomaátadó ünnepségén, Budapesten.

(Fotó: AM)
Tállai András hangsúlyozta, az élelmiszerbiztonság és az élelmiszer-minőség elsődlegesen az agráriumhoz tartozó területek, emellett kiemelt jelentőséggel bírnak a gazdaság működése, a környezetvédelem, valamint a társadalmi jólét szempontjából is. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a MATE végzősei több szektorban is jelentős szerepet tölthetnek be az élelmiszeriparban és a kapcsolódó területeken. Példaként a precíziós mezőgazdaságot, az agrotechnológiák fejlesztését említette. Tállai András arról is szólt, hogy a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Élelmiszertudományi Intézetének hallgatói évről évre aktív szerepet vállalnak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tevékenységében. Idén 14 hallgató csatlakozott szakmai gyakorlatra a hivatalhoz, közülük nyolcan az intézetből érkeztek. Emlékeztetett arra, hogy az Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet az iparág egyik olyan vezető hazai tudásközpontja, ami az egész ellátási lánchoz kötődően oktatási és kutatási tevékenységet lát el. Ez az ország egyetlen olyan felsőoktatási képzőhelye, amelynek képzési rendszere átfogja az élelmiszermérnök képzés teljes körét és önálló doktori programmal is rendelkezik- tette hozzá. Az élelmiszeripar szakember-utánpótlást biztosítva eddig több mint 11 ezren kapták meg diplomájukat az elmúlt 53 év alatt.
AM
Kapcsolódó cikkeink
Új megközelítés kell a bogyós gyümölcsök termesztésében
Bár az éghajlatváltozás komoly hatással van a bogyós gyümölcsök hazai…
Tovább olvasom >Növényvédő szerek alkalmazhatósága a különböző kukorica kultúrákban
A növényvédő szerek kiválasztásakor kiemelt jelentőséggel bír, hogy az adott…
Tovább olvasom >Új megközelítés kell a bogyós gyümölcsök termesztésében
Bár az éghajlatváltozás komoly hatással van a bogyós gyümölcsök hazai…
Tovább olvasom >További cikkeink
45 millió fontos beruházást indít a Müller brit tejüzemében
A német Theo Müller csoporthoz tartozó Müller 45 millió fontot…
Tovább olvasom >NewPrinces Group veszi meg a Carrefour olaszországi üzletei
Megállapodást kötött a Carrefour a NewPrinces Group-pal olaszországi tevékenységeinek értékesítéséről.…
Tovább olvasom >Drágítja az élelmiszert, hogy túl sok kézen megy át? – Ellátási láncokról és a „rövidítés” illúziójáról beszélt Éder Tamás
Sokan gondolják úgy, hogy az élelmiszerek árából le lehetne faragni,…
Tovább olvasom >