Több mint fél évszázada a hazai élelmiszeripar élvonalában
Az élelmiszeripar jövőjét azok a fiatal szakemberek formálják, akik tisztelik a hagyományokat, és bátran élnek az új technológiák nyújtotta lehetőségekkel – jelentette ki Tállai András, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet diplomaátadó ünnepségén, Budapesten.

(Fotó: AM)
Tállai András hangsúlyozta, az élelmiszerbiztonság és az élelmiszer-minőség elsődlegesen az agráriumhoz tartozó területek, emellett kiemelt jelentőséggel bírnak a gazdaság működése, a környezetvédelem, valamint a társadalmi jólét szempontjából is. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a MATE végzősei több szektorban is jelentős szerepet tölthetnek be az élelmiszeriparban és a kapcsolódó területeken. Példaként a precíziós mezőgazdaságot, az agrotechnológiák fejlesztését említette. Tállai András arról is szólt, hogy a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Élelmiszertudományi Intézetének hallgatói évről évre aktív szerepet vállalnak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tevékenységében. Idén 14 hallgató csatlakozott szakmai gyakorlatra a hivatalhoz, közülük nyolcan az intézetből érkeztek. Emlékeztetett arra, hogy az Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet az iparág egyik olyan vezető hazai tudásközpontja, ami az egész ellátási lánchoz kötődően oktatási és kutatási tevékenységet lát el. Ez az ország egyetlen olyan felsőoktatási képzőhelye, amelynek képzési rendszere átfogja az élelmiszermérnök képzés teljes körét és önálló doktori programmal is rendelkezik- tette hozzá. Az élelmiszeripar szakember-utánpótlást biztosítva eddig több mint 11 ezren kapták meg diplomájukat az elmúlt 53 év alatt.
AM
Kapcsolódó cikkeink
Az új lengyel államfő nemzetközi koalíciót hozna létre a Mercosur-megállapodás ellen
Nemzetközi koalíciót hozna létre Karol Nawrocki Lengyelország frissen beiktatott elnöke…
Tovább olvasom >Kedvező tapasztalatokkal zárult a nyári Nébih-ellenőrzések első szakasza
Kedvező tapasztalatokkal zárult a nyári szezonális ellenőrzés első szakasza. A…
Tovább olvasom >Megérkeztek a nyári ellenőrzések első szakaszának eredményei
Lezárult a nyári szezonális ellenőrzés első szakasza. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kezdő vállalkozóknak indít díjmentes képzést a Kamara
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a területi kamarák közreműködésével…
Tovább olvasom >Rekord magasságba szökött a svájci Lidl sajtexportja tavaly
Tizenöt éves fennállásának legerősebb évét zárta a svájci Lidl sajtexport…
Tovább olvasom >Alkoholmentes sörbe invesztál Robbie Williams
Robbie Williams személyében befektetőt kapott az ausztrál Heaps Normal alkoholmentes…
Tovább olvasom >