Magazin: Több, mint doboz

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 11. 28. 07:17

Figyelemfelkeltők, könnyen, gyorsan kihelyezhetők és márkaépítő tulajdonságaik is kiválóak. A polcrakész csomagolások ma már jóval többek, mint egyszerű tartódobozok.

Ifj . Keskeny Árpád
tulajdonos
Keskeny Nyomda

– A Keskeny Nyomda nagyon sokféle ilyen jellegű gyűjtő-kínáló dobozt gyárt számos élelmiszer- és vegyipari cég számára. Az alapkövetelmények kielégítése mellett igyekszünk formavilág szempontjából olyan terveket készíteni, melyek kiemelhetik a csomagolásokat a többi termék közül – mondja ifj. Keskeny Árpád, a Keskeny Nyomda tulajdonosa.

Vonzó és praktikus

A Box Print – FSD Packaging Kft. polcrakész gyűjtőcsomagolásai értékesítésösztönző funkciójuk mellett egyéb előnyös tulajdonságokkal is rendelkeznek: könnyen, gyorsan kihelyezhetők, így munkaerőt takarítanak meg a különböző diszkontokban, kiskereskedelmi láncoknál, és a műanyagok kiváltásával környezetkímélőbb megoldást is jelentenek.

Fazekas Attila
ügyvezető
Box Print – FSD Packaging

– Érdekes kihívás a vevői oldalon, hogy a display-termékeket (mint egyfajta gyűjtőcsomagolásokat) egyre inkább árucikkekkel feltöltve kérik a megrendelőink, gyakorlatilag kihelyezésre készen, tehát nemcsak a papírdisplay összeszerelését kérik tőlünk, hanem a konkrét árucikkekkel való feltöltés is egyre gyakoribb, amire az utóbbi időben be is rendezkedtünk – jegyzi meg Fazekas Attila, a cég ügyvezetője.

Magyar Kálmán
ügyvezető
AMCO

Az AMCO Kft. ügyvezetője, Magyar Kálmán arra mutatott rá, hogy cégük segít megtervezni partnereinek a céljuknak leginkább megfelelő csomagolási eljárást, valamint az ehhez kapcsolódó gépek, gépsorok kiválasztását és beszerzését. A Dunapack fejlesztéseinek köszönhetően gyűjtőcsomagolásaik polcrakész csomagolásként is funkcionálnak, és jól alkalmazkodnak a szállítás közben fellépő terheléshez is. Mivel a csomagolás multifunkcionális, ez meggyorsítja az áruházi kihelyezés folyamatát.

Seenger Viktor
konstrukciós tervező
Dunapack

– Sokféle polcrakész csomagolást gyártunk, főként az élelmiszeripar számára, amelyek tervezésekor és gyártásakor figyelembe vesszük a termékgyártó igényeit és csomagolási lehetőségeit, az áruházláncok igényeit és a teljes szállítási láncban fellépő igénybevételeket. A polcrakész csomagolásnak attraktívnak és ezáltal eladást segítőnek kell lennie, de nagyon fontos szempont még a könnyen kezelhetőség és figyelemfelkeltő megjelenés – emeli ki Seenger Viktor konstrukciós tervező.

Tóth Zoltán
termékfejlesztési
csoportvezető
STI Petőfi Nyomda

Az STI Petőfi Nyomda termékfejlesztési csoportvezetője, Tóth Zoltán úgy látja, a legtöbb polcrakész megoldás leegyszerűsíti és megkönnyíti a termékek kihelyezését a szupermarketekben, éppen ezért egyértelműen ez a legfőbb szempont az SRP-k (Shelf-­
Ready Packaging) tervezésekor. Ennek köszönhetően az STI számtalan innovatív megoldást fejlesztett 2019-ben is nagy márkatulajdonos vevői részére.

 

2 in 1: termékbiztonság és reklám

A kombinált, kínálóként és szállítói csomagolásként is funkcionáló csomagolások, széles választékát gyártja a Rondo.

Miklós Zsolt
ügyvezető
Rondo
Hullámkartongyártó

– A csomagolások előnye, hogy nincs szükség átcsomagolásra a szállítási lánc során, felnyitással egyszerűen átalakíthatók szállítási csomagolásból kínálócsomagolássá. Tervezési és gyártási szempontként természetesen a funkció, a hatékonyság, az ár-érték arány és a környezetvédelem elengedhetetlenek – mondja Miklós Zsolt, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezetője.

Mattyasovszky Hedvig
értékesítési igazgató
Metsä Group

Mattyasovszky Hedvig, a Metsä Group értékesítési igazgatója úgy látja, a fogyasztók egységes márkaélményt várnak el egy adott termékcsoporttól mindenhol.

– Fehér kraftlinereink kiváló nyomtathatóságának köszönhetően, folyamatosan tudjuk reprodukálni az adott márka színeit. A magas szintű márkacsomagolásnál elsődleges szempont, hogy a csomagolás ne deformálódjon. A fehér kraftlinereink e téren is fontos szerepet játszanak – mutat rá az értékesítési igazgató.

 

Gy. O.

Kapcsolódó cikkeink