Több mint 60 Match és Profi bolttal bővült a Coop

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 15. 12:18

Magyarország egyik legnagyobb hazai tulajdonban álló kiskereskedelmi franchise rendszere, a Coop Csoport sikeresen lezárta a Match és Profi hálózat boltjainak megvásárlására irányuló tárgyalásait. Ennek eredményeképpen 62 Match és Profi bolt kerül a Coop Csoport tagvállalatainak tulajdonába. A boltok megvásárlását a Csoport egyrészt saját erőből, másrészt kereskedelmi banki hitelek igénybevételével finanszírozza.

A Coop birtokába kerülő boltok teljes területe 56 ezer négyzetméter, melyből az eladótér 27 ezer négyzetmétert foglal el. Folyamatosan zajlik a boltok átvétele, a Coop üzletlánchoz történő csatlakozás előreláthatóan 2013. január végére zárul le. Ennek eredményeként, az átvett boltokban a Coop sztenderdek alapján teljes körű boltfelújítások – külső és belső arculatváltás – jelentős mértékű technológiai fejlesztések valósulnak meg, valamint egységesen csatlakoznak a Coop integrált informatikai rendszeréhez. A Coop üzletpolitikájának megfelelően, a csatlakozó üzletek áruválasztékában a Magyarországon előállított termékek aránya meghaladja majd a 85 %-ot is.

A bővülésnek köszönhetően a Coop Csoport forgalma 20-25 milliárd forinttal nőhet évente, így 2013-ban elérheti a 630 milliárd forintot. A boltok teljes munkavállalói állományát a jogfolytonosság jegyében foglalkoztatja tovább a Csoport, és a dolgozókat bevonja az oktatási programjába is. Az alkalmazottak átvételével a Csoport munkavállalói létszáma eléri a 33 ezer főt, és ezzel a vidék egyik legnagyobb foglalkoztatójává válik.

Kapcsolódó cikkeink