Több mint 500ezer adag ételt adományoz a brit Aldi jótékonysági szervezeteknek idén húsvétkor

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 03. 27. 09:34

Az Aldi több mint félmillió adag ételt adományoz helyi jótékonysági szervezeteknek, közösségeknek és élelmiszerbankoknak a közelgő húsvéti iskolai szünet alatt.

A diszkontlánc arra számít, hogy az ételek közel kétharmada kizárólag a családok támogatására irányuló célokat szolgálja majd.

Az élelmiszeradományok az Aldi Neighbourly adományozási platformmal folytatott folyamatos munkájának részét képezik, amelynek keretében a kiskereskedő a 2019-es indulás óta több mint 44 millió ételt adományozott az Egyesült Királyságban.

Liz Fox, az Aldi UK fenntarthatósági igazgatója elmondta:

– Tudjuk, hogy az iskolai szünet különösen nagy kihívást jelenthet a családok számára, és az élelmiszerbankok rendszeresen megnövekedett keresletet tapasztalnak.

Steve Butterworth, a Neighbourly vezérigazgatója hozzátette:

A folyamatos megélhetési válság megnövelte az élelmiszerbankok iránti keresletet, különösen az iskolai szünidőben.

– Az Aldi adományai sokak számára jelentenek mentőövet, és nélkülözhetetlen támogatást nyújtanak ahhoz, hogy ezek a szervezetek folytathassák nélkülözhetetlen munkájukat a helyi közösségekben.

Az Aldi és a Neighbourly nemrég egy új „tavaszi” alapot is indított, hogy további segítséget nyújtson a rászoruló családoknak az Egyesült Királyságban. A Neighbourly hálózatában működő jótékonysági szervezetek, például bababankok és gyermekközpontok, 500 font értékű mikroösztöndíjhoz juthatnak, hogy azonnali támogatást nyújthassanak a bajba jutott családoknak.

Az Aldi a hónap elején jelentős mérföldkőhöz ért, ugyanis 2,5 millió adag ételt adományozott regionális disztribúciós központjaiból az Egyesült Királyságban.

A Company Shop Group-pal folytatott együttműködés keretében becslések szerint 1000 tonna élelmiszer menekült meg a szemétbe kerüléstől.

Grocery Gazette

Kapcsolódó cikkeink