Több mint 44 000 óvodáshoz jutott el a Henkel programja

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 12. 13. 11:25

A Henkel Magyarország Kft. a Léghajó Programmal együttműködve 2011 tavaszán országos eseménysorozatot indított, melynek keretében a Léghajó Program képzett szakemberei életmentő képzéseket tartottak óvónők részére.

A kétéves társadalmi célú program keretében a Henkel 4 millió forinttal támogatta a képzések megvalósítását. Két év alatt, Budapest és 19 megye 341 óvodája kapott lehetőséget arra, hogy pedagógusaik átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket szerezzenek a hirtelen kialakuló, életet veszélyeztető balesetekről és gyermekbetegségekről, valamint azok kezelési módjáról. A két év során összesen 3 853 pedagógushoz eljutott ismeretanyag 44 566 gyermek biztonságos felügyeletét teszi lehetővé. Idén külön figyelemben részesültek olyan budapesti speciális óvodák is, ahová sérült vagy beteg gyermekek is járnak. A kétéves projekt utolsó állomásának – ahogy a program elindításának is – a XI. kerületi Önkormányzat adott otthont.

A Henkel Magyarország országos programjának az volt a célja, hogy az elsősegélynyújtó kurzusokon résztvevő óvónők olyan használható elméleti és gyakorlati tudásra tegyenek szert, amelyek segítségével határozottan és szakképzetten tudnak cselekedni veszélyhelyzetek esetén. Az eseménysorozat keretében a Léghajó Program szakemberei – a vészhelyzeteket gyakorlatban is ismerő, évtizedes tapasztalattal rendelkező orvosok, diplomás nővérek – tartottak oktatást az óvodásokat érintő leggyakoribb vészhelyzetekről, betegségekről és azok kezelési módjáról. Az országos támogatási program összege 4 millió forint volt.

A Budapestet és az ország 19 megyéjét érintő program összesen 341 óvoda 3 853 pedagógusának adott lehetőséget az elsősegélynyújtó ismeretek elsajátítására, így a megszerzett ismeretanyag összesen 44 566 gyermek biztonságos felügyeletét teszi lehetővé. A megyék kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy a képzések olyan helyre jussanak el, ahol erre a legnagyobb szükség van. A Henkel a hazai telephelyein működő óvodákban is megszervezett egy-egy kurzust. Idén külön figyelemben részesültek azok a budapesti speciális óvodák is, ahová sérült vagy beteg gyermekek is járnak.

Az országos program utolsó állomásának a XI. kerületi Önkormányzat adott otthont. A képzésre budapesti speciális óvodákból érkeztek óvónők, ahová sajátos nevelési igényű, értelmileg akadályozott, vagy halmozottan sérült gyermekek járnak.

A kurzuson összesen 11 óvónő vett részt Budapest 5 óvodájából , ahova összesen 366 gyermek jár. A tanfolyamon részt vevő óvodák megkapják a Léghajó Program védjegyének számító matricát is, amely a szülőknek jelzi, hogy az intézményben elsősegélynyújtásból is felkészült óvónők dolgoznak.

A Henkel Magyarország, társadalmilag felelős vállalatként, a Henkel Smile program keretében rendszeresen támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak a társadalom fejlődéséhez. Tavaly például játszó galériát adományozott a budapesti Gesztenyéskert Óvodának, a debreceni DMJV Egyesített Bölcsődei Intézmény Angyalföld téri Tagintézménye pedig gyermekbútorokat kapott a vállalattól.

A Henkel vezető márkáival és technológiáival világszerte három üzleti területen működik: Laundry and Home Care (mosó- és háztartási tisztítószerek), Beauty Care (szépségápolás), illetve Adhesive Technologies (ragasztás technológiák). Az 1876-ban alapított Henkel vállalatnak mind a lakossági mind az ipari területeken vezető pozíciói vannak többek között olyan jól ismert márkákkal, mint a Persil, Schwarzkopf és a Loctite. A vállalat 2011-ben közel 47 ezer munkatársával 15,605 milliárd euró árbevételt és 2,029 milliárd euró üzleti eredményt ért el. A Henkel elsőbbségi részvényeit jegyzi a DAX német tőzsdeindex.

Kapcsolódó cikkeink