Több mint 300 terméket mutat be a magyar stand a párizsi kiállításon

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 02. 10. 12:20

Összesen 47 magyar termelő és gyártó 327 terméke mutatkozik be február 19. és 27. között Párizsban, a Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon a magyar standon – ismertette csütörtökön Fodor Attila, a kiállítási részvétel társszervezője, a CBA élelmiszer-ipari üzletlánc kommunikációs vezetője Budapesten.

Malasics András, a CBA általános vezérigazgatója azt mondta: amellett, hogy bemutatják az egyes termékek tájegységeit, termelési technológiáját, a látogatók meg is kóstolhatják majd a kiállított termékeket, sőt az abból készített ételekből is fogyaszthatnak. Ezenkívül 12 hazai borászat is megjelenik.

A magyar stand alapterülete 180 négyzetméter lesz. A kiállításon agrárturisztikai szolgáltatók is bemutatkoznak, valamint kulturális programokat is szerveznek. Egy másik pavilonban pedig 22 lóval lovasbemutató is lesz.

Simon Péter, az Agrármarketing Centrum (AMC) igazgatója közölte: most első alkalommal egy speciális együttműködési formában szervezik a magyar részvételt a kiállításon, a főpartner, a társvállalkozó a CBA lett. Az új konstrukcióban a szervezés költségeinek többségét nem az AMC állja. Az AMC nettó 40 millió forinttal járul hozzá a szervezéshez. Fodor Attila hozzátette: a megjelenés összköltsége mintegy 100 millió forint.

Tavaly a Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon nem vett részt Magyarország, akkor 1098-an állították ki termékeiket, a látogatók száma meghaladta a 650 ezret, 1945 újságíró jelent meg és 35 országból 120 külföldi kiállító vett részt. A CBA idén 900 ezer látogatóval számol a kiállításon.

Malasics András elmondta: várhatóan még az idén nyár elején megnyitják berlini üzletüket, a tervek szerint a külföldi terjeszkedést Londonban, Brüsszelben és Párizsban folytatják – közli az MTI.

Kapcsolódó cikkeink