Több mint 30 magyar borászat mutatkozik be a ProWein 2015 szakvásáron

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 12. 18. 11:31

Páratlan nemzetközi kínálat, a különbemutatók egyedülálló sokszínűsége jellemzi a világ legjelentősebb borvásárát, a düsseldorfi ProWein-t, melyen több mint 30 magyar borászat is bemutatkozik. A seregszemle a szakemberek számára kihagyhatatlan nemzetközi esemény, amely az új trendeket, és a nemzetközi ötleteket is bemutatja. A márciusi ProWein-ra mintegy 5000 kiállítót és közel 50.000 szakmai látogatót várnak a világ minden részéről.

vorosbor

A 2015-ös ProWein legnagyobb újdonsága, hogy a borkiállítás átköltözik a vásárközpont 9-17. csarnokaiba. Így közel 20%-kal nagyobb terület áll a kiállítók rendelkezésére, amelyet a nemzetközi borászok már teljes egészében le is foglaltak. A közel 5000 kiállító várhatóan mintegy 50.000 szakmai látogatónak fogja bemutatni a legújabb borokat és szeszesitalokat.

MUNDUS VINI a kóstoló zónában
A ProWein egyik legkeresettebb különbemutatója is új helyen, a 17-es csarnokban lesz. A kóstoló zóna új koncepcióval jelentkezik a 2015-ös ProWein-on: a MUNDUS VINI tavaszi kóstolásán győztes borok mutatkoznak be a kóstoló zónában.
A neves bordíjat évente az ökológusok, borelemzők, szakkereskedők, borpincérek, vendéglátók és szakújságírók rangos nemzetközi zsűrije ítéli oda. A kóstoló zónában a világ minden tájának arany- és ezüstéremmel díjazott borainak színvonalas választéka várja a látogatókat. Összesen mintegy 500 féle bort lehet majd tesztelni a nyílt kóstolókon.
A látogatók további, az egyes régiókra vagy nemzetekre összpontosító kóstolókat találnak a különböző nemzeti standokon.

A holnap italai – rendhagyó ízélmény a szeszesital pavilonban

A ProWein 2015 szeszes italok kínálati csoportjához a „Drinks of Tomorrow – A holnap italai” jelmondatot választották. Lukas Motejzik, a sikeres müncheni „Zephyr” bár tulajdonosának szakavatott útmutatásával ismerhetik meg a látogatók a legújabb bártechnológiák minden részletét – és a világra szóló eredményeket. Rendhagyó ízélményt kínál például az aszalt gyümölcsök bekeverése, vagy a gyümölcs- vagy fűszerdarabok bekeverése illetve a füstölt aromák játéka. A konyhaművészetből ismert sous vide elkészítés (alacsony hőmérsékletű vákuumos párolás) is megjelent már a bárok világában. Hogy ezt hogyan képzeljük el, és hogy főként milyen ízű az eredménye, azt a ProWein látogatói a szeszes italok bárjában, a FIZZZ Lounge-ban tapasztalják meg.

Optimális kihasználtság a ProWein Fórumon
A ProWein kísérő rendezvényeinek kínálatát a kiállítók számos önálló rendezvénye teszi teljessé. Több mint 300 kóstolást és szemináriumot rendeznek a vásári standokon ill. a ProWein Fórumon, amely központi helyre, a 13-as vásárcsarnokba költözik. A ProWein Fórum 2015-ben kínál először elkülönített területen kóstolókat és előadásokat. A fórumon és a kiállítói standokon rendezett kóstolók és szemináriumok kínálatát január végével véglegesítik a szervezők.

Több mint 30 magyar borászat mutatkozik be a márciusi ProWein-on
A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága által szervezett közösségi standon 24 magyar borászat vesz részt. A legtöbben a tokaji borrégiót képviselik: 9 borászat érkezik Tokajból. A villányi borvidéket 4 borászat képviseli, de érkeznek borok Szekszárdról, Sopronból, Badacsonyból, Neszmélyről, Etyekről és Pannonhalmáról is. A közösségi stand kiállítói közül a legtöbben visszatérő kiállítók, akik már évek óta rendszeresen részt vesznek a világ legnagyobb borvásárán.

Dúzsi Tamás Pincészete a Vesztergombi Pincészettel együtt önálló standon vesz részt, és több mint 10 borászat pedig kereskedőkön keresztül mutatja be borait a szakmai közönségnek.

A naprakészen frissített kiállítói adatbázis december közepétől elérhető az interneten.

Kapcsolódó cikkeink