Több mint 30 magyar borászat mutatkozik be a ProWein 2015 szakvásáron
Páratlan nemzetközi kínálat, a különbemutatók egyedülálló sokszínűsége jellemzi a világ legjelentősebb borvásárát, a düsseldorfi ProWein-t, melyen több mint 30 magyar borászat is bemutatkozik. A seregszemle a szakemberek számára kihagyhatatlan nemzetközi esemény, amely az új trendeket, és a nemzetközi ötleteket is bemutatja. A márciusi ProWein-ra mintegy 5000 kiállítót és közel 50.000 szakmai látogatót várnak a világ minden részéről.
A 2015-ös ProWein legnagyobb újdonsága, hogy a borkiállítás átköltözik a vásárközpont 9-17. csarnokaiba. Így közel 20%-kal nagyobb terület áll a kiállítók rendelkezésére, amelyet a nemzetközi borászok már teljes egészében le is foglaltak. A közel 5000 kiállító várhatóan mintegy 50.000 szakmai látogatónak fogja bemutatni a legújabb borokat és szeszesitalokat.
MUNDUS VINI a kóstoló zónában
A ProWein egyik legkeresettebb különbemutatója is új helyen, a 17-es csarnokban lesz. A kóstoló zóna új koncepcióval jelentkezik a 2015-ös ProWein-on: a MUNDUS VINI tavaszi kóstolásán győztes borok mutatkoznak be a kóstoló zónában.
A neves bordíjat évente az ökológusok, borelemzők, szakkereskedők, borpincérek, vendéglátók és szakújságírók rangos nemzetközi zsűrije ítéli oda. A kóstoló zónában a világ minden tájának arany- és ezüstéremmel díjazott borainak színvonalas választéka várja a látogatókat. Összesen mintegy 500 féle bort lehet majd tesztelni a nyílt kóstolókon.
A látogatók további, az egyes régiókra vagy nemzetekre összpontosító kóstolókat találnak a különböző nemzeti standokon.
A holnap italai – rendhagyó ízélmény a szeszesital pavilonban
A ProWein 2015 szeszes italok kínálati csoportjához a „Drinks of Tomorrow – A holnap italai” jelmondatot választották. Lukas Motejzik, a sikeres müncheni „Zephyr” bár tulajdonosának szakavatott útmutatásával ismerhetik meg a látogatók a legújabb bártechnológiák minden részletét – és a világra szóló eredményeket. Rendhagyó ízélményt kínál például az aszalt gyümölcsök bekeverése, vagy a gyümölcs- vagy fűszerdarabok bekeverése illetve a füstölt aromák játéka. A konyhaművészetből ismert sous vide elkészítés (alacsony hőmérsékletű vákuumos párolás) is megjelent már a bárok világában. Hogy ezt hogyan képzeljük el, és hogy főként milyen ízű az eredménye, azt a ProWein látogatói a szeszes italok bárjában, a FIZZZ Lounge-ban tapasztalják meg.
Optimális kihasználtság a ProWein Fórumon
A ProWein kísérő rendezvényeinek kínálatát a kiállítók számos önálló rendezvénye teszi teljessé. Több mint 300 kóstolást és szemináriumot rendeznek a vásári standokon ill. a ProWein Fórumon, amely központi helyre, a 13-as vásárcsarnokba költözik. A ProWein Fórum 2015-ben kínál először elkülönített területen kóstolókat és előadásokat. A fórumon és a kiállítói standokon rendezett kóstolók és szemináriumok kínálatát január végével véglegesítik a szervezők.
Több mint 30 magyar borászat mutatkozik be a márciusi ProWein-on
A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága által szervezett közösségi standon 24 magyar borászat vesz részt. A legtöbben a tokaji borrégiót képviselik: 9 borászat érkezik Tokajból. A villányi borvidéket 4 borászat képviseli, de érkeznek borok Szekszárdról, Sopronból, Badacsonyból, Neszmélyről, Etyekről és Pannonhalmáról is. A közösségi stand kiállítói közül a legtöbben visszatérő kiállítók, akik már évek óta rendszeresen részt vesznek a világ legnagyobb borvásárán.
Dúzsi Tamás Pincészete a Vesztergombi Pincészettel együtt önálló standon vesz részt, és több mint 10 borászat pedig kereskedőkön keresztül mutatja be borait a szakmai közönségnek.
A naprakészen frissített kiállítói adatbázis december közepétől elérhető az interneten.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >