Több mint 100 gazdaság regisztrált a Naturland Aldi által támogatott programjára Németországban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 06. 13. 09:52

Több mint 100 gazdaság regisztrált a Naturland „Für mehr Artenvielfalt” (A biológiai sokszínűségért) finanszírozási programjára, amelyet az Aldi kizárólagos partnerként támogat.

A program keretében a Naturland azoknak a gazdálkodóknak kíván támogatást nyújtani, akik a biológiai sokszínűség érdekében további lépéseket tesznek – közölte a vállalat.

Az Aldi és a Naturland 2023-ban indította el közösen a „Für mehr Artenvielfalt” programot.

Ez a program a biogazdálkodóknak segít abban, hogy új élőhelyeket alakítsanak ki különböző fajok, például rovarok és madarak számára.

Kísérlet

A kezdeményezés kísérleti szakaszában tíz vállalat vett részt, amely során 185 futballpálya nagyságú területen vezettek be a biológiai sokféleséget elősegítő intézkedéseket.

Az elkövetkező hónapokban az Aldi és a Naturland e terület kiterjesztését és a program kibővítését tervezi.

Az Aldi a támogatási programot oly módon finanszírozza, hogy minden egyes, az üzleteiben eladott Naturland tanúsítvánnyal rendelkező termék után a bevétel egy részét a Naturlandnak fizeti.

A részt vevő gazdák pénzügyi támogatást kapnak a biodiverzitás növelését célzó intézkedéseik bővítéséhez, mely kötelezettségvállalásról a termékeken a „Für mehr Artenvielfalt” címke tájékoztatja a vásárlókat. Ez lehetőséget ad a vásárlóknak, hogy a Naturland tanúsítvánnyal rendelkező termékek megvásárlásával közvetlenül támogassák a környezetbarát intézkedéseket.

„Biostratégia”

Az Aldi sztenderd bio választékának több mint 20%-a már a Naturland irányelvei szerint tanúsított.

A program keretében bevezetett intézkedések közé tartozik a lóhere vetése, a vadvilágot tápláló, télálló köztes növények, valamint új sövények ültetése. Ezek segítenek élőhelyeket, menedéket és táplálékforrást nyújtani a rovarok, a talajlakó élőlények, valamint a különböző madarak és emlősök számára.

A program a talaj termékenységét és vízmegtartását elősegítő, valamint a klímavédelemhez hozzájáruló intézkedéseket is alkalmaz, például sövények ültetésével, amelyek megkötik a CO2-t a légkörből, és csökkentik a CO2-kibocsátást.

ESM

Kapcsolódó cikkeink