Több mint 100 biotermék árát csökkenti a Lidl Svájcban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 02. 09. 09:16

A svájci Lidl több mint 100 biotermék árát csökkenti tartósan átlagosan 9 százalékkal, köztük olyan alaptermékekét is, mint a tej, a kenyér, a hús, a gyümölcs és a zöldség.

A lépés az állandó választékban megtalálható 350 biotermék mintegy harmadát érinti – közölte a diszkont.

Az árcsökkentésről, amely a Lidl Svájc legnagyobb árcsökkentése a biotermékek esetében, azt követően döntött a kiskereskedő, hogy 2023-ban rekordforgalmat ért el, köszönhetően biotermék-kínálatának. A vállalat azt is jelezte, hogy az árcsökkentés költségét nem a termelők, hanem a Lidl viseli.

A német diszkontcég tavaly több mint 600 hagyományos termék árát csökkentette.

A svájci diszkontlánc biominősített sajátmárkás termékeit a „Bio Organic” címke alatt forgalmazza. A svájci kereszttel jelölt termékek Svájcban kerülnek előállításra a Bio Suisse irányelveinek megfelelően.

Bár a K-Tipp (14/23) és a Beobachter (02/24) fogyasztói magazinok által végzett árösszehasonlítás szerint már eddig is a Lidl kínálta Svájcban a legolcsóbban a bioélelmiszereket, a diszkont továbbra is az árak csökkentésére törekszik.

A biotermékek iránti vásárlói kereslet az elmúlt években folyamatosan nőtt. Ez a tendencia a Lidl Svájc forgalmában is tükröződik: a pandémiát megelőző 2019-es évhez képest 2023-ban több mint 100%-kal nőtt a biotermékek forgalma.

ESM

Kapcsolódó cikkeink