Tízmilliárd dolláros ajánlattal is kikosarazták a SABMillert

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 21. 12:30

Hatalmas felvásárlás készülődik a söriparban: a SABMiller 10 milliárd dolláros ajánlatot tett a Foster’s-re. A hírre több mint 13%-kal emelkedtek az ausztrál társaság részvényei annak ellenére, hogy nem fogadta el az ajánlatot a cég. Úgy tűnik, hogy a befektetők magasabb ajánlatra várnak.

Az elmúlt három év legnagyobb felvásárlása készülődik a söriparban, a SABMiller 9,5 milliárd ausztrál dolláros ajánlatot tett ausztrál szektortársára, a Foster’s-re. A tranzakciót meglévő készpénzállományából és hitelből finanszírozná a SABMiller. A Foster's visszautasította az ajánlatot arra hivatkozva, hogy az alulértékeli a céget.

A SABMiller 4,90 ausztrál dollárt fizetne a Foster’s részvényeiért, ami 8%-os prémiumot jelentene az előző napi záróárfolyamhoz képest. A hírre 13,5%-ot emelkedtek ma reggel az ausztrál tőzsdén a Foster’s részvényei és az ajánlati ár felett, 5,14 ausztrál dolláron zárták a kereskedést, ami azt mutatja, hogy a befektetők egy magasabb ajánlatban reménykednek.


Lapértesülések szerint a japán Asahi Breweries is érdeklődik a Foster’s iránt, de napvilágot láttak olyan spekulációk is, miszerint a Grupo Modelo tárgyalásokat folytatott a Molson Coors Brewinggel arról, hogy közösen tegyenek ajánlatot az ausztrál szektortársra – írja a portfolio.hu.

Kapcsolódó cikkeink