Tízmillárdos támogatás hét magyarországi fürdőnek

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 05. 00:04

Közel 900 négyzetméter vízfelülettel új családi élményfürdő épül a Gyulai Várfürdőben; a projekt összköltsége 2,5 milliárd forint, amelyből 1,25 milliárd forintot az unió és a központi költségvetés biztosít – jelentette be az önkormányzati miniszter.

A gyulai sajtótájékoztatón Varga Zoltán elmondta: a kormány kiemelt fejlesztéssé nyilvánította a várfürdő bővítésének terveit, így a mostani döntéssel együtt immár több mint 10 milliárd forint támogatásban részesült Magyarország hét – közöttük a zalakarosi, a hévízi, a szegedi és a hajdúszoboszlói – fürdő.
Varga Zoltán szerint a fürdő- és gyógyturizmus jelentős gazdasági és társadalmi haszonnal jár, ezért az Új Magyarország Fejlesztési Terv is kiemelt célként kezeli a termálvizes gyógyhelyek és fürdők fejlesztését, valamint a fürdőkre épülő egészségügyi szolgáltatások bővítését.
A regionális operatív programok forrásaiból átlagosan 20 százalék fordítható a turizmusra, ami a 2013-ig tartó időszakban mintegy 300 milliárd forintos támogatást jelent. A gyulai beruházás várhatóan az idei esztendő utolsó negyedében kezdődik és legkésőbb 2012 elejére fejeződik be – írja a ProfitLine.hu.


Kapcsolódó cikkeink