Tizenötödször rendezik meg a Szent György-napi Agrárexpót Pápán

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 03. 16. 15:46

Az idén 15. alkalommal rendezi meg a Szent György-napi Agrárexpót Pápán a város önkormányzata és a Veszprém Megyei Agrárkamara; a mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítást és vásárt április 15-17. között tartják a városi sportcsarnokban és a környező várkertben.

A hagyományos regionális expo ezer négyzetméternyi fedett és 2000 négyzetméteres kültéri területére legalább száz agrár- és élelmiszeripari kiállítót várnak – mondta Ebele Ferenc, a megyei agrárkamara elnöke sajtótájékoztatón pénteken Veszprémben. Közlése szerint érkeznek kiállítók Szlovákiából és Erdélyből is.

Az elnök elmondta, hogy az expón hirdetik majd ki a megyei palackos borok versenyének eredményét is, amelyre minden évben legalább 250 mintát küldenek be a termelők a Badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézethez.

Ebele Ferenc tájékoztatása szerint ott lesznek az idei expón is az élelmiszer-előállító cégek, a gépforgalmazók, alapanyag-termelők és kereskedők, a vetőmag fajtatulajdonosok, tizenöt tenyészállat kiállító is érkezik, illetve jelen lesznek borászok és vadgazdálkodók is. Az utolsó nap (április 17.) a vadásznap jegyében telik majd.
v Szerveznek agrárpolitikai fórumot is, illetve tájékoztatást kapnak az érdeklődők az agrártámogatások ügyintézéséről, de jelen lesznek a Közép-Pannon Területi Szaktanácsadási Központ munkatársai is, valamint a Gazdálkodói Információs Szolgálat szaktanácsadói.

A kamarai elnök szerint az expo teljes költségvetése mintegy tizenhat-tizenhétmillió forintra tehető, az agrártárca ötmillióval támogatja a rendezvényt, Pápa önkormányzata pedig ingyen bocsátja a kiállítók rendelkezésére a területeket.

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Pápa polgármestere azt hangsúlyozta, hogy az agrárexpo minden évben a város egyik legkiemeltebb rendezvénye, a kiállítók érdeklődés már nagyon élénk, látogatót pedig idén is több ezret várnak a kiállítás és vásár három napja alatt – írja az Origo.hu.

Kapcsolódó cikkeink