Jubilál a magyar üzleti felelősség elismerése, a CSR Hungary Díj

Szerző: Gyarmati Orsolya Dátum: 2022. 05. 09. 15:00

Jubilál idén a Magyar Üzleti Felelősség Díja, a CSR Hungary Díj. Az immár 15 éve minden esztendőben meghirdetett önkéntes védjegyhasználati program szakmai hátterét a 2006-ban megalapított CSR Hungary, Magyarország vezető vállalati felelősség és fenntarthatóság vezető fóruma biztosítja.

 

-Mit lehet tenni egy baljós háború árnyékában és a covid gyengülésének időszakában? A holisztikus hatások és következmények alól mi sem tudjuk magunkat kivonni. Mit tudunk tehát tenni? Bízni és előre menni! Nincs más út. Az egyéni terheken könnyíteni csak közösen lehet.  A leginkább érintettek az alkalmazottak, a fogyasztók és a közösségek, ám más érdekelt csoportokról sem szabad elfelejtkezni. A globális világjárvány eleve próbára teszi a CSR-t, a vállalati fenntarthatóságot és a felelősséget. Egyre nagyobb az elvárás a vállalatok felé, éppen ezért sok vállalat arra törekszik, hogy újragondolja, újraépítse CSR-gondolkodását. Óriási kérdés, hogy a szervezet, a vállalatirányítás hogyan reagál a mindennapokban a megváltozott mikro-és makrokörnyezetre? Az idei év CSR Hungary Díj pályázói konkrét példákat adnak majd számunkra, válaszolva a hatalmas egészségügyi, gazdasági, társadalmi és környezeti kihívásokra”- mutatott rá Takács Júlia, a CSR Hungary alapító-ügyvezető igazgatója, az Első Magyar CSR Egyesület elnöke.

TakacsJulia-CSRHungary

Takács Júlia, a CSR Hungary alapító-ügyvezető igazgatója, az Első Magyar CSR Egyesület elnöke

– Az Europa Designban 27 éve dolgozunk a munkahelyi környezet optimalizálásán, és stratégia wellbeing élmény fizikai környezetének kialakításán. Ebben – Magyarországon elsőként – a Nemzetközi WELL Building Intézet tanúsítása szerint kialakított központunkból támogatjuk a WELL minősítés hazai elterjedését. A pandémia miatt felerősödő Hybrid munkakörnyezeti tanácsadás kiemelt feladatunkká vált. Hisszük, hogy egy felelős munkáltató képes megteremteni azt a biztonságot nyújtó munkahelyi környezetet, amely visszacsábítja a munkatársakat, de ugyanakkor kockázatelemzéssel figyel a home office körülmények mentális és fizikai tényezőire is. Az idei évben a CSR Hungary WELL Done különdíjunk odaítélésekor ezen szempontoknak megfelelő jógyakorlatokat fogjuk keresni a pályaművek között emelte ki Feuertag Ottó alapító-tulajdonos.

FeuertagOtto-CSRCafe

Feuertag Ottó
alapító-tulajdonos

– A Trade magazin, mint az FMCG piac első számú szaklapja és kommunikációs platformja, immár negyedik éve partnere a CSR Hungary eseményének. Az együttműködés része, hogy a Trade magazin különdíjfelajánlóként csatlakozik a versenyhez. A pályázatokat megismerve az a célunk, hogy az általunk megszólított FMCG piac szereplői köréből beérkezett anyagok közül kiemeljük az olyan példaértékű CSR programokat, amelyek nem csak értéket jelentenek, de mások számára is követendők lehetnek. Minden évben a saját fenntarthatósági programunk mellett kiemelt hangsúlyt fektetünk a CSR Hungary együttműködésre, amely lehetőséget jelent számunkra is, hogy még nagyobb körben támogassuk az ilyen jellegű törekvéseket a piaci szereplők informálásával és a legjobb pályázók megismertetésével.” – mondta Hermann Zsuzsanna, a Trade magazin ügyvezető-főszerkesztője.

Hermann Zsuzsanna

Hermann Zsuzsanna, a Trade magazin ügyvezető-főszerkesztője

Mi a CSR Hungary Díj?

A Magyar Üzleti Felelősség Díj, a CSR Hungary Díj programja hatékony, elismert platformmá vált a legjobb gyakorlatok megosztására, a benchmarkingra és az egymástól való tanulásra. Ez a program évente lehetőséget kínál a szervezeteknek, hogy bizalmat és tudatosságot teremtsenek az érdekeltek körében felelős és fenntarthatósági irányításuk bemutatásával. Ebben nem kis szerepe van a 2006-tól komplex szakmai és kommunikációs háttérként szolgáló CSR Hungary márkának. Ma már megújult pályázati struktúrájú, önkéntes védjegyhasználati rendszerrel támogatja a Magyarországon működő vállalkozások hiteles vállalati felelősség menedzsment rendszerét.

Kik a Bizottság tagjai?

Bihall Tamás

a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási- és képzési ügyekért felelős alelnöke és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke

Illyés Péter

a BME Balatonfüredi Tudáscentrum igazgatója,

Innovációs és folyamatfejlesztési szakértő

Kissné Kászon Gabriella

a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezetének Elnöke,

a Pest Megyei és Érd Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozati alelnöke

Dr. Kőrösi Mária

egyetemi docens, a Széchenyi Társaság elnökségi tagja

Németh László

Ipartestületek Országos Szövetségének az elnöke (IPOSZ/Társadalmi vezetés)

Osadcow Gergely

a Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetségének (MIOSZ) elnöke

Regensburger Tamás

a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) Elnökségi Tagja

Dr. Rolek Ferenc

a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke,

EMVFE (Első Magyar Egyesüket) elnökségi tag

Szatmáry Jahl Angéla

a BKIK Kereskedelmi Tagozatának elnöke

Dr. Szent-Ivány Ágnes

a Joint Venture Szövetség Etikus Üzleti Magatartás Bizottság elnöke,

a Sándor Szegedi Szent-Ivány Komáromi Eversheds Ügyvédi Iroda vezetője és egyik alapító partnere

Szőllősi Réka

független élelmiszeripari elemző, tanácsadó és szakíró

Dr. Sztranyák József

a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke,

a VOSZ Közép-magyarországi Regionális Szervezet irányító testületének elnökhelyettese

2022-ben a pályázható kategóriák a következők:

  • Legjobb felelős és fenntartható vállalatért
  • Legjobb CSR Programért – Közös ügyek-közös felelősség
  • Legjobb innováció a körkörös gazdaságért
  • Legjobb környezeti felelősségvállalásért
  • A „CSR lelke” – Legjobb belső CSR megoldásokér
  • Junior
  • Legjobb beszállítói kapcsolatért
  • Legjobb CSR/fenntarthatósági vezető 2022
  • Legjobb CSR kommunikációért
  • Legjobb fenntartható mezőgazdaság megoldásért

A pályázati anyag leadási határideje 2022. május 26.

További információ:

https://www.csrhungarydij.eu/palyazzon/

 

Kapcsolódó cikkeink