Tizenkétezer sporttag egy kártyával a kézben

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 03. 06. 10:59

A Sportkártyát 2010-es bevezetése óta évről évre egyre többen használják töretlen lelkesedéssel. Mára több mint 12.000 Sportkártya került kibocsátásra, így országszerte több mint 200 helyszínen nyújt színes sportolási lehetőséget. De mit mutat ez a 12.000 felhasználó? Milyen szokásokat és változásokat észlelt a Sportkártya csapata ezalatt a négy év alatt a kártyatulajdonosok mozgással kapcsolatos attitűdjében és a mozgásformák kiválasztásában?

sportkartyaA változatos sport rengeteget segíthet abban, hogy könnyebben vegyük a hétköznapokban felmerülő akadályokat. Ráadásul a hatékony edzésnek nem kell monotonnak lennie, sőt, az sem biztos, hogy egyetlen edzésforma a nyerő. Ha mozgásról van szó, legtöbbünknek az edzőterem, az aerobik és a futás jut eszébe. A 2013-as adatok alapján a Sportkártyát használók körében is az edzőtermi sportolás és az aerobik a legnépszerűbb, amit a kártya tulajdonosok egy-egy harmada választ. A harmadik leggyakrabban regisztrált sport a kártyahasználók körében az úszás, mely az egyik leghatékonyabb mozgásforma, fejleszti a kondicionális- és koordinációs képességeket, valamint fontos rekreációs szerepet tölt be a mindennapi stressz oldásában.

A kártya tulajdonosainak elégedettségét mi sem mutatja jobban, mint hogy negyedük már több mint 2 éve használja aktívan a szolgáltatást. A Sportkártyát aktívan használók 70 százaléka heti 3-5, vagy még annál is több alkalommal sportol. Mindezzel összhangban a visszajelzések alapján, a felhasználók 75 százaléka elégedett a saját sportolási szokásaival. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, itthon is egyre többen elismerik, hogy, a rendszeres mozgás és a fittség inkább befektetés, mintsem áldozathozatal, ami az egészségre gyakorolt ismert pozitív hatások mellett a hétköznapok lendületén is sokat javíthat, sőt akár a munka területén is sokszorosan megtérülhet.

A 2010. év óta kirajzolódó tendencia és a 2013-as felhasználói attitűd, azonban arra is rávilágít, hogy a rendszeresen sportolók körében sem elég változatosak az egyes mozgásformák. A megfelelően végzett testedzés mellett nagyon fontos, hogy ne mindig ugyanazokat az izmokat terheljük és hagyjunk időt a regenerálódásra is. Azoknak, akiknek valóban fontos a testi és szellemi egészség fontos mindezt szem előtt tartani. Ezért kínál a sportkártya közel 70 mozgásformát, amelyek közül például jógával, falmászással, lovaglással, tenisszel vagy akár golffal is kiegészíthetjük az edzéseket.

Az elfogadóhelyek folyamatos bővítése és a múlt év második felében megújult Sportkártya szolgáltatási rendszer elsődleges célja az, hogy a változatos mozgás mellett voksoló ügyfelek még egyszerűbben, korszerű és kedvező feltételek mellett használhassák kártyájukat 2014-ben is.

Kapcsolódó cikkeink