Tizenegy százalékkal bővült az ipari termelés az első négy hónapban

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 07. 13:10

Az ipari termelés volumene áprilisban 6,9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, a munkanaphatással korrigált index 9,5 százalék – jelentette  a KSH.

A termelés az év első négy hónapjában 10,9 százalékkal volt magasabb, mint 2010 azonos időszakában. Áprilisban az előző hónaphoz képest a termelés 0,5 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított adatok szerint.

A munkanappal kiigazított áprilisi termelést befolyásolta az is, hogy április 25. a húsvét miatt munkaszüneti nap volt. Márciusban eredetileg és munkanappal kiigazítva is 9,2 százalékkal nőtt a termelés az egy évvel korábbihoz képest, míg év kezdettől, az első három hónapban 12,2 százalékkal emelkedett a termelés volumene.


Márciusban az előző hónaphoz képes szezonálisan és munkanappal kiigazítva 3,6 százalékkal csökkent a termelés, míg azt megelőzően februárban 1,1 százalékkal, januárban pedig 15,1 százalékkal emelkedett a termelés.

Tavaly áprilisban éves bázison az ipari termelés 10 százalékkal nőtt, az index megegyezik a munkanappal kiigazítottal. Az elmúlt év negyedik hónapjában márciushoz képest szezonálisan és munkanappal kiigazítva 0,3 százalékkal emelkedett a termelés.

Kapcsolódó cikkeink