Tizenhét és fél milliárd forint a kis- és középvállalkozásoknak

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 09. 23. 00:04

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség idén másodszor hirdeti meg a Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a Közép-Magyarországi Operatív Program pályázati konstrukcióit a kis- és középvállalkozások technológiai hátterének fejlesztésére.

A két programban 2009-re és 2010-re együttvéve 17 milliárd 588 millió forintnyi támogatási összeg pályázható meg, amelyhez a forrásokat 85 százalékban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, 15 százalékban pedig a magyar költségvetésből fedezik.
A pályázaton nyertes társaságok beruházásokat eredményező technológiai fejlesztéseket hajthatnak végre, új vagy három évnél nem régebbi használt eszközöket vehetnek, valamint megvalósíthatják vállalkozásuk informatikai fejlesztését.
A támogatási keret segíti a vállalkozások világhálós megjelenését is, hiszen a honlappal még nem rendelkező vállalkozásoknak a pályázat elnyerésével kötelezően létre kell hozniuk honlapjukat. Emellett lehet pályázni minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetésére és tanúsíttatására is.
A tervek szerint az igényelt támogatás összege minimum egymillió, maximum 20 millió forint lehet. Az egyes projektre maximálisan nyújtható támogatások mértéke az elszámolható költségek 35-50 százalékát fedezheti  – írja a Privátbankár.hu.

Kapcsolódó cikkeink