Tizenhat kiállító a hetedik Pécsi Csokoládé Karneválon
Tizenhat kiállítóval, egyedi – kézzel készített – termékekkel, szakmai és gyermekprogramokkal február 9-én és 10-én rendezik meg a hetedik Pécsi Csokoládé Karnevált a Zsolnay Kulturális Negyedben. Mosonyi Éva csokoládékészítő, a rendezvény szervezője az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy idén is legalább négyezer látogatót várnak a karneválra.
Az újdonságokról közölte: ebben az évben egy, a Zsolnay-gyárban készült damaszkuszi mintájú csempét öntenek meg fehér-, ét- és tejcsokoládéból. A körülbelül egy négyzetméteres alkotást a Zsolnay Porcelánmanufaktúra munkatársai festik meg. A pécsi kereskedelmi és vendéglátóipari szakközépiskola cukrász tanulói mutatják be mesterségük fogásait a rendezvény keretében, illetve a Pécsi Tudományegyetem háromdimenziós projektjének munkatársai Zsolnay-tárgyakat nyomtatnak majd 3D-technológiával.
Csiszár Katalin, a Rózsavölgyi Csokoládéműhely csokoládékészítője előadást tart Equador-Kakaóföld nyomában címmel, Harka Éva csokiblogger pedig arról értekezik, hogy miként érdemes csokoládét venni és enni – ismertette Mosonyi Éva.
Az MTI-hez eljuttatott írásos összegzés szerint a prémium kézműves édességekből álló kínálat mellett több mint húsz színpadi program várja a látogatókat. Február 10-én 16 órakor koncertet ad a Pannon Gyermekkar.
A gyerekek csokis memória- és logikai játékokkal játszhatnak és megpakolhatják a csokirakodó kisvasutat. A Total Art Egyesület animációs játszóházzal várja a kicsiket Keltsük életre Gombóc Artúrt címmel. Az esemény házigazdája Lokodi Ákos kreatív séf, aki a látogatók előtt készíti el rendkívüli csokoládés ételeit – írták. További részletek a https://www.facebook.com/events/350348348885541/ oldalon találhatóak. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Magyar Édességgyártók Szövetsége: stagnáló piacon egyensúlyoz a magyar édesipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és…
Tovább olvasom >Sorban állnak az angyalhaj csokis fagylaltért
Elsőként készített fagylaltot angyalhaj csokoládéból Magyarországon Jakabfi Dávid patissier, a…
Tovább olvasom >A húsvéti csokoládévásárlás rejtett buktatói: 3 figyelmeztető jel, amire érdemes odafigyelni
Húsvét közeledtével megtelnek a boltok polcai színes csokinyulakkal és tojásokkal…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új elnökséggel és megújult célokkal folytatja a munkát az MLSZKSZ
Tisztújító közgyűléssel és szakmai konferenciával zárta a 2024-es évet a…
Tovább olvasom >A Promóciók napján átadásra kerültek az „Év Promóciója 2025” díjak
Idén 17. alkalommal került megrendezésre, a Trade magazin szervezésében az…
Tovább olvasom >Elindult a Green Awards 2025
Elstartolt Magyarország legrangosabb fenntarthatósági pályázata, a Green Awards, a Portfolió…
Tovább olvasom >