Tizenhárom szakács jutott tovább a Czifray-mesterkurzus selejtezőiből
Tizenhárom szakács jutott tovább a Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) III. Czifray-mesterkurzusának selejtezőiből, a kiválasztottak két éven át verseny formában folytathatják az „önképző továbbképzést” – közölte az MTI-vel hétfőn az MGE alapító-elnöke.
Molnár B. Tamás tájékoztatása szerint a december 4-én zárult selejtezőből továbbjutó szakácsoknak az újabb, negyedévente sorra kerülő fordulókon mindig két feladatot kell megoldaniuk.
A versenykurzus műfaja a szervezők meghatározása szerint „finomított polgári, illetve emelkedett bisztrókonyha”.
A szervezők a Bűvös Szakács blogon (www.gaultmillau.hu/buvos-szakacs) hozzáférhetővé teszik a versenytányérok fotóit, leírásait, részben receptjeit is, abban a reményben, hogy ez a polgári háztartásoknak is tanulságokkal szolgál, hozzájárul az általános étkezési kultúra fejlődéséhez – jelezte az MGE elnöke.
Mint emlékeztetett, a korábbi versenyeken számos kitűnő versenyző tűnt fel, akik már részben maguk is neves éttermeket vezettek vagy vezetnek, illetve szakmai műhelyeket alapítottak, köztük az Alabárdos, az Olimpia, az Arany Kaviár, az Onyx, a Salon étterem, a Rézkakas és a győri La Maréda szakácsai.
A civil szervezet önerőből és az OTP Bank támogatásával indította el a versenykurzust a „komolyan nem vehető hazai mesterképzés egyfajta alternatívájaként”. A zsűri legfontosabb szempontjai az íz, a kompozíciókban megjelenő harmónia és arányérzék. A cél az alapanyag-ismeret és a technológiák tökéletesítése, a szezonalitás és minőség iránti elkötelezettség fejlesztése, a hagyományok életben tartása és frissítése – közölte Molnár B. Tamás. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Szép Bocuse d’Or-szereplés
A Bocuse d’Or szakácsverseny tavalyi, Norvégiában tartott európai selejtezője után…
Tovább olvasom >Fiatal szakácsok versenye
A 2024–25-ös S. Pellegrino Young Chef Academy versenyre 30 év alatti…
Tovább olvasom >Fiatal séfek világversenye
Egy szingapúri fiatal séf kapta a közönségdíjat a S.Pellegrino Young…
Tovább olvasom >További cikkeink
Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet
Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára…
Tovább olvasom >14 év alattiak kizárva: új szabályok a budapesti gyógyfürdőkben
Újabb korlátozás lép életbe a fővárosi fürdőkben: a Rudas és…
Tovább olvasom >Így mulat egy kínai úr! – A nap videója
Ha létezik a tenger gyümölcseinek szánt paradicsom, akkor ezek az…
Tovább olvasom >