Tizenegy kategóriában díjazták az európai bevásárlóközpontokat

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 16. 13:12

Szerdán kiosztotta az International Council of Shopping Centers (ICSC), vagyis a Nemzetközi Bevásárlóközpont Tanács az év bevásárlóközpontjainak elismeréseit, a 2011 European Shopping Centre Awards-on.

Az elismeréseket 11 kategóriában, 9 ország projektjei nyerték el, köztük Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Franciaország, Németország, Oroszország, Svédország, Törökország és az Egyesült Királyság bevásárlóközpontjai.

Biljana Pehrsson, a zsűri elnökének elmondása szerint, külön figyelemre méltó az, ahogy ezekben az igazán nehéz időkben el tudtak készülni ezek a fejlesztések, amik mutatják a szektor erősségét, és azt, hogy a retail piac túljutott a válságon.

Pehrsson véleménye szerint, a fejlesztés alatt lévő bevásárlóközpontok fontos szerepet játszanak a belvárosok felélénkítésében és a most sok helyen alvó városközpontok revitalizációjában. Egy másik igen erős trend, a már meglévő üzletközpontok felújítása pedig segít a régi plázákat modern találkozóhelyekké átalakítani – írja a PropertyEU nyomán a portfolio.hu.

Kapcsolódó cikkeink